Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lakers zdolali ve šlágru NBA ambiciózní Dallas, James pokořil další milník

Vedení v Západní konferenci NBA si upevnili basketbalisté Los Angeles Lakers. Na vlastní palubovce totiž porazili 108:95 jeden z nejofenzivnějších týmů soutěže Dallas. Domácí mužstvo kolem LeBrona Jamese udrželo soupeře na 36 procentech úspěšnosti střelby, James navíc jako devátý hráč v historii ligy dosáhl na metu 9000 asistencí. V utkání jich zaznamenal třináct a přidal stejný počet bodů.

LeBron James v dresu LA Lakers
zdroj: AP autor: Ringo H.W. Chiu

"Spoluhráči a realizační tým mi věří, že jsem schopen hru tak jako rozehrávači řídit a udávat tempo. Moje práce je, abych míč moc často neztrácel," řekl James, který v posledních dvou duelech posbíral 29 asistencí a jen 3 ztráty.

Střetnutí v hale Staples Center přihlížel z první řady legendární Kobe Bryant a mohl mít radost, jak jeho následovníci duel se silným soupeřem zvládli. Po vyrovnané první části Lakers ve druhé odskočili do dvouciferného vedení a už ho nepustili. Útok táhl pivot Anthony Davis, jenž zaznamenal 23 bodů a 9 doskoků.

"Jsem pyšný na náš výkon v obraně a na soutěživost, kterou moji hráči ukázali," řekl kouč Frank Vogel.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté LA Lakers přetlačili v NBA soupeře z Dallasu

Dallas se mohl tradičně spolehnout na slovinskou hvězdu Luku Dončiče, jehož ale velmi dobře hlídal defenzivní specialista Avery Bradley.

"Věděli jsme, že musíme zastavit Luku. Dokáže vytvářet volné pozice pro spoluhráče a tím obrovský tlak na obranu, nemůžete ho nechat ani chvíli volného. Snažili jsme se mu prostě ztížit život," popsal čerstvě pětatřicetiletý James. Dvacetiletý Dončič i tak zaznamenal 19 bodů a 7 asistencí, ale také šest ztrát.

Houston bez dvojice Harden - Westbrook kousal porážku

Jeden z nejhorších týmů ligy New Orleans si vyšlápl na oslabený Houston. Hlavní podíl na výhře domácích 127:112 měl Lonzo Ball s 27 body, 10 doskoky a 8 asistencemi. Brandon Ingram zaznamenal také 27 bodů a Jrue Holiday 25. Hostům scházeli James Harden, Russell Westbrook a Clint Capela.

Druhý tým Západní konference Denver potvrdil roli favorita proti Sacramentu a zvítězil 120:115. Mistrovské Toronto nestačilo před vlastními příznivci na Oklahomu 97:98 a utrpělo třetí porážku z posledních čtyř zápasů.

NBA:

Denver - Sacramento 120:115
LA Lakers - Dallas 108:95
Memphis - Charlotte 117:104
New Orleans - Houston 127:112
Toronto - Oklahoma City 97:98

Zdroj
ČTK, nba.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články