Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Čeští basketbalisté nestačili na Ukrajinu a sestupují

Kyjev/Praha - Basketbalisté České republiky po dnešním barážovém vystoupení na Ukrajině sestupují z divize A mistrovství Evropy. V závěrečném zápase totiž prohráli v Kyjevě 70:82. V průběhu klání doplatili především na nedisciplinovaný výkon svých opor. Pro národní tým to znamená, že nebude mít šanci hrát ani na ME v roce 2011, místo toho bude v té době s druhou výkonnostní skupinou týmů usilovat o dvě postupová místa zpět mezi elitu.

Češi přitom v Kyjevě dokázali v polovině utkání stáhnout jedenáctibodový náskok domácích a krátce i vedli, po vyfaulování opor Bendy s Veselým už ale nestačili. V tabulce skončili třetí a doprovodí do béčka Estonce, kteří svoji jedinou výhru uhráli v úvodu baráže šťastně právě s Čechy. Ukrajinci a Maďaři se udrželi mezi elitou.

Především druhá čtvrtina Ukrajincům vyšla znamenitě a oba tahouni Pecherov s Liščukem do přestávky zaznamenali shodně 14 bodů. Ukrajinci ve 26. minutě vedli už o jedenáct bodů, pak ale začala velká česká stíhací jízda. Ústřední roli v ní hrál rozehrávač Satoranský, který začal rozdělovat přesné míče a navrch přidal sám dvě dvojky. Tým trenéra Michala Ježdíka do poločasu stáhl na přijatelný šestibodový rozdíl a po pauze se s Ukrajinci začal přetahovat o vedení.

Naděje na zvrat vydržela jen do začátku poslední čtvrtiny. Ježdík přestal šetřit Bendu s Veselým, kteří měli z úvodu už po třech osobních chybách, jenže oba se záhy vyfaulovali. Oslabený tým bez nich přestal stačit a s pěti týmovými chybami navíc dával Ukrajincům každým faulem dva trestné hody. Ještě ve 33. minutě drželi Češi skóre 60:62, následný ukrajinský nástup ale všechny naděje rychle rozmetal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články