Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český pohár putuje poprvé do Hradce, jeho basketbalistky přehrály obhájkyně z Brna

Hradecké basketbalistky ve finále domácího poháru v Karlových Varech těsným výsledkem 68:63 porazily obhájkyně titulu KP Brno. Vrátily tak Jihomoravankám porážku z loňského finále a slaví první vítězství v soutěži. V zápase o třetí místo Nymburk proti Slavii Praha jasně dominoval a obhájil tak loňský bronz výsledkem 90:68.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky Hradce Králové slaví první titul v Českém poháru

Východočeskému celku, který už si finále neúspěšně zahrál také v roce 2016, vyšel úvod zápasu a v poločase vedl 35:30. Brno však po přestávce vyrovnalo hru a ve třetí čtvrtině se dostalo i do vedení, ale jen na chvíli. Hradec si poté opět vybudoval šestibodový náskok, Brno následně do hry vrátily trojkami Oroszová s Kopeckou.

V něm nejprve 42 sekund před koncem Brno srovnalo zásluhou Oroszové, ale nejlepší střelkyně finále poté faulovala Minarovičovou při střele za dva body a hradecká hráčka proměnila i nařízenou šestku. Definitivní pojistku pak dvěma úspěšnými trestnými hody přidala Therese Effangová.

"Ve chvíli, kdy jsme vedly o šest bodů, jsme dostaly dvě po sobě jdoucí trojky. Tam byla obava, že to Brno nakopne a nás to srazí. Pak tam ale měla výborné momenty Týna Minarovičová. I když jsme nezahrály nějaké super věci, které máme naučené, ona to vzala na sebe a rozhodla závěr," uvedla trenérka vítězek Romana Ptáčková.

"Udělali jsme chyby, které jsme udělat neměli. Ty se v takových závěrech trestají. Ať si na ten závěr ale každý udělá svůj názor. Každý na hřišti udělal chyby. Je škoda, že se ten závěr hrál tak, jak se hrál," přidal brněnský kouč Martin Pospíšil.

Zápas o třetí místo měl jednoznačný průběh. Nymburk si vypracoval až třicetibodový náskok, a i když se Slavii podařilo ztrátu ve třetí čtvrtině stáhnout na 13 bodů, na víc už se Pražanky nezmohly.

Středočešky tak stejně jako před rokem získaly bronz. "Při složení bez rozehrávaček je pro nás bronz úspěch. Je to maximum, co jsme zde mohli dosáhnout," uvedl trenér Daniel Kurucz.

Finálový turnaj Českého poháru basketbalistek v Karlových Varech:

Finále: Hradec Králové - KP Brno 68:63 (20:13, 35:30, 49:46)

Nejvíce bodů: Minarovičová a Effangová po 18, Marečková 10, Zavázalová 9 - Oroszová 22, Sládková a Gillová po 10, Kopecká 9.

O 3. místo: Nymburk - Slavia Praha 90:68 (22:14, 50:31, 67:51)

Nejvíce bodů: Reynoldsová 18, Hošková 15, Krakovičová a Bellocková po 13, Huňková 11, Chomenčuková 10 - Burdgessová 14, Vondráčková a Jindrová po 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články