Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhájkyně z Brna vyzvou ve finále poháru basketbalistek Hradec Králové

V nedělním finále Českého poháru basketbalistek si v Karlových Varech zahrají obhájkyně z KP Brno a Hradec Králové. Východočeský celek si v sobotním semifinále poradil 85:52 se Slavií Praha, Brno rozhodlo o výhře 75:69 nad Nymburkem až v prodloužení.

Radost basketbalistek Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Brňanky prohrály první čtvrtinu 11:25, ale postupně vyrovnaly hru, dostaly se do vedení, avšak Nymburku zajistila prodloužení Tereza Pecková. Brněnská rozehrávačka Lenka Bartákové poté sice trefila trojku, ale těsně po limitu. Prodloužení už bylo záležitostí obhájkyň trofeje.

"V prodloužení už nešlo o basketbalové věci, ale o charakter. Družstvo ho ukázalo, za což jsem rád. Nebylo to pro nás jednoduché. Vedli jsme čtyři minuty před koncem o deset bodů, ale Nymburk dokázal vyrovnat. Prodloužení nám sice sebralo síly, ale nechceme se na to vymlouvat," uvedl trenér Martin Pospíšil.

Zatímco Brno může navázat na loňský triumf, Hradec se pokusí ukončit finálové prokletí. Východočeský celek už dvakrát došel až do finále, ale loni podlehl Brnu a v roce 2016 Nymburku.

"Na začátku jsem si vzpomněla na zápas, kdy jsme za 45 vteřin vedly 6:0. Ne vždy dobrý začátek znamená, že bude úspěšný konec," připomněla hradecká trenérka Romana Ptáčková, že Východočešky prohrály oba ligové zápasy se Slavií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články