Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češky na MS 3x3 zvládly oba úvodní duely. Porazily Kanadu i Mongolsko

Rakouská metropole Vídeň hostí světový šampionát v basketbalu 3x3 a česká reprezentace zde má zastoupení v ženské kategorii. Sestava Kateřina Galíčková, Karolína Šotolová, Anna Rylichová a Alžběta Levická vyhrála svá dvě první utkání. Kanadu porazily 20:18 v prodloužení, Mongolsko pak větším rozdílem 21:10. 

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky na úvod MS 3x3 porazily Kanadu

Zápas s Kanadou na náměstí před vídeňskou radnicí celý šampionát zahajoval a Češky se v něm hned postaraly o velké překvapení. Jeden z největších favoritů turnaje zachránil až v posledních sekundách desetiminutové řádné hrací doby prodloužení, v něm ale Galíčková dalekou střelou za dva body rozhodla o českém vítězství náhlou smrtí.

"Myslím, že jsme na ně měly i v normálním čase. Ale dostaly jsme se do prodloužení, zkusily si nějaké akce a vyšlo to," uvedla Galíčková. "Ta moje vítězná střela byl signál, z takové dálky jsem moc netrénovala, ale věřila jsem si," dodala křídelní hráčka KP Brno.

V druhém utkání si pak svěřenkyně trenéra Radka Šnábla poradily jednoznačně s Mongolskem, zápas skončil po vstřelení 21. bodu půldruhé minuty před koncem.

Český tým dvěma výhrami nakročil k postupu ze skupiny C, v níž po dni volna odehraje ve čtvrtek zbývající dva zápasy proti Maďarsku a USA. Nejlepší tým skupiny projde rovnou do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst budou hrát osmifinále.

České basketbalistky se na MS vrátily po čtyřech letech. Loni při triumfu Francie chyběly, v roce 2019 s bilancí 2-2 nepostoupily ze skupiny a skončily deváté. Čeští muži stejně jako v pěti předchozích ročnících na turnaji chybějí.

Mistrovství světa v basketbalu 3x3 ve Vídni:

Ženy – skupina C:

Česko – Kanada 20:18 v prodl.,

Česko – Mongolsko 21:10.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články