Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Bývalá kapitánka reprezentace Hana Horáková končí s basketbalem

Brno - Bývalá dlouholetá opora basketbalové reprezentace a Brna Hana Horáková se rozhodla ukončit kariéru. Třiatřicetiletá evropská šampionka z roku 2005 a úřadující vicemistryně světa se rozloučí exhibičním zápasem v Brně v sobotu 17. srpna. Utkání se uskuteční v hale Rosnička, kde Horáková v roli kapitánky pomohla brněnskému celku k řadě úspěchů.

S Brnem získala rodačka z Bruntálu deset mistrovských titulů a vyhrála Evropskou ligu v roce 2006. S reprezentací hrála na třech olympijských hrách a v roce 2005 byla členkou týmu, který získal titul mistryň Evropy. V roce 2010 dovedla národní tým ke stříbru na domácím mistrovství světa a byla vyhlášena nejlepší basketbalistkou Evropy.

Ještě loni startovala Horáková na olympijských hrách v Londýně, účast na letošním červnovém evropském šampionátu ve Francii už odmítla. O možném konci kariéry mluvila už v květnu po prohrané finálové sérii s USK Praha a nyní ho brněnský klub potvrdil.

V exhibičním zápase na rozloučenou se s Horákovou představí i její bývalé spoluhráčky jako Ivana Večeřová, Zuzana Žirková, Eva Vítečková nebo Jana Veselá.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistka Hana Horáková ukončila kariéru
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články