Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Byly jsme připravené rvát se do poslední minuty, přiznala po výhře nad Irskem Reisingerová

Basketbalistka Julia Reisingerová navzdory kritice trenéra Štefana Svitka mínila, že se spoluhráčkami odvedla v kvalifikačním duelu o mistrovství Evropy v Irsku dobrou práci. Češky vyhrály i díky jejím 12 bodům 70:54, a přestože nedokázaly proti houževnatému outsiderovi výrazně dominovat, získaly první triumf ve skupině. Pivotka španělské Girony ocenila bojovnost mladého týmu, který ustál řadu důležitých momentů.

České basketbalistky, uprostřed Julia Reisingerová
zdroj: cz.basketball

"Možná jsme čekaly něco jiného a chtěly jsme, aby to vypadalo líp, ale střetly jsme se s týmem, u kterého jsme nevěděly, co čekat. Byly jsme připravené na to, že to bude boj, že se budeme rvát do poslední minuty a že jsou agresivní. My samy máme tým, který spolu trénuje teprve týden a půl a nemůžeme čekat, že bude vše od začátku sluníčkové. Na to, kolik máme mladých holek, které ještě nebyly v repre, jsme odvedly dobrou práci," řekla novinářům Reisingerová.

Češky se s agresivitou domácího týmu těžko srovnávaly a měly 20 ztrát. Soupeř je navíc navzdory výškovému deficitu přeskákal 37:34. "Agresivita Irek byla občas za hranou. Trochu mě mrzí, že to rozhodčí pustili až do takové fáze, že šlo občas o zranění. Na druhou stranu jsme nemohly čekat, že to tu bude kdovíjak v pohodě. Měly jsme oproti nim výškovou převahu, takže na nás musely útočit agresivně. Myslím, že jsme se s tím ale popraly dobře. Nikomu z nás se nic nestalo a je to ještě v pohodě," hodnotila čtyřiadvacetiletá pivotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky vyhrály v Irsku 70:54 a mají první kvalifikační výhru

Zápas proti Irkám navíc podle ní ukázal, že se i v obměněné reprezentaci, která má věkový průměr 23 let, skrývá velká bojovnost. "Můžeme z té mladé agresivity dost vytahat. Můžeme i hrát obranu přes celé hřiště a získat z toho řadu výhod. Rovněž tam taháme dobře protiútoky a našly jsme si pár střelkyň, které by bylo dobré zapojit ještě více do hry. Tenhle zápas nás bolel, bylo to nepříjemné, ale nevzdaly jsme se a vrátily se vždy zpět do potřebného náskoku," uvedla Reisingerová.

Díky výhře se basketbalistky udržely ve hře o postup na patnácté mistrovství Evropy za sebou. "Takovéto zápasy jsou vždy těžké a je na vás jiný tlak. My už ho ale na sobě cítíme tak jako tak, že jsme mladý tým, který se sehrává," řekla Resingerová.

Další kvalifikační utkání čekají tým za rok v listopadu v Nizozemsku a na palubovce Běloruska. "Boj o první místo je pořád otevřený a myslím, že klíčový bude zápas Nizozemkami. Zatímco Bělorusky už známe a odehrály jsme s nimi poslední dobou tři zápasy, o Nizozemkách tolik nevíme. Je jiný tým a je i mladší, takže se k nám přibližuje. Musíme nejprve porazit je a pak uvidíme, jak se bude skupina dál vyvíjet," uvedla.

Do té doby také doufá, že se obměněný celek ještě sejde na speciálních srazech a bude mít šanci se více sehrát. "Známe se zatím tak sedm dní s cestou a čím více možností budeme mít, tím lepší to bude. Myslím, že před listopadem se uvidíme ještě v létě, tak se snad sehrajeme a snad nás dorazí co nejvíc," dodala Reisingerová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články