Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brno poprvé v semifinále vyzrálo na Opavu, Slavia domácí zápas baráže nezvládla

V semifinále NBL si připsali první výhru brněnští basketbalisté. V úvodním domácím utkání porazili Opavu 95:88 a snížili stav série hrané na čtyři vítězství na 1:2. V baráži uspěl Jindřichův Hradec na palubovce vítěze první ligy Slavie Praha a domů si veze výhru 78:74.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno doma zdolalo Opavu a snížilo stav semifinále na 1:2

Opavští obhájci stříbrných medailí v prvním semifinále deklasovali soupeře o 36 bodů, v druhém duelu však vyhráli už jen o pět bodů a Brnu podruhé v sezoně podlehli.

V závěru druhé čtvrtiny si slezský tým vybudoval až desetibodový náskok, který se ale domácím povedlo ve třetí desetiminutovce smazat.

Do poslední části šli s těsným vedením, které navýšili až na rozdíl deseti bodů a výhru si pohlídali. Devatenácti body přispěl k vítězství Mickelson, 16 bodů a devět doskoků si připsal Mišula.

V opavském dresu se tentokrát tolik nedařilo Gumbsovi, který v prvním utkání série zazářil 37 body včetně deseti trojek.

S více než 29 odehranými minutami byl nejvytíženějším hráčem hostů, ale střelecky se trápil. Z devíti tříbodových pokusů trefil jeden a zaznamenal 12 bodů.

Nejlepším střelcem Opavy byl kapitán Šiřina, který k 16 bodům přidal devět doskoků.

Slavia vedla v úvodním utkání baráže nad Jindřichovým Hradcem v polovině třetí čtvrtiny už o 14 bodů, závěr ale Pražané nezvládli. Lvi zabrali a v poslední čtvrtině výsledek otočili. K udržení v NBL jim stačí v domácí odvetě i o tři body prohrát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články