Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nymburk nedal šanci Ústí ani v druhém duelu a razantně kráčí směr finále

Ani druhý semifinálový vzájemný duel nepřinesl větší drama. Basketbalisté mistrovského Nymburka opět porazili doma Ústí nad Labem a po vítězství 100:72 vedou v sérii 2:0. Pokračovat se bude v neděli a v pondělí na severu Čech, kde se bude Sluneta snažit o překvapení, aby ještě sérii vrátila do Nymburka. V pátek a v sobotu jsou na programu zápasy druhé semifinálové dvojice mezi Brnem a Opavou. Slezané vedou také 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk hladce vyhrál i druhý semifinálový zápas s Ústím

Ústečtí basketbalisté byli favoritovi vyrovnaným soupeřem jen ve druhé čtvrtině, kterou dokonce o dva body vyhráli (24:22), ale jinak v celém zápase Severočeši dopláceli na chyby. Dopustili se 21 ztrát míče proti pouhým sedmi domácím a inkasovali po nich 34 bodů.

"Byl to od nás lepší zápas než ten první. Hlavně v útoku jsme byli více koncentrovaní. Ale i v obraně jsme měli dobré momenty, až tedy na druhou čtvrtinu," řekl domácí kouč Aleksander Sekulič. "Je důležité, že i když ztratíme větší náskok a výhodu a dovolíme soupeři se přiblížit jako dnes ve druhé čtvrtině, že hned umíme zapnout a znovu odskočit. Hrajeme týmově, dnes to ale byl večer Martina Kříže, který využil toho, jak soupeř brání. Skvěle to četl a dobře proměňoval své šance," dodal trenér Nymburka.

Nymburk podruhé v sezoně pokořil obranu Ústí nad Labem stovkou bodů, dvojciferným příspěvkem se na tom podílelo pět hráčů s lídrem Martinem Křížem, který z celkových 19 dal 15 v prvním poločase. Ještě o dva víc dal před přestávkou ústecký Delano Spencer, po změně stran se dostal na konečných 24, ale byl ve svém týmu příliš osamocen.

Za Nymburk neodehrál žádný hráč ani 23 minut a jeho náhradníci se se základní pětkou téměř přesně podělili o nastřílené body. Hráči z domácí lavičky předčili rezervisty soupeře v poměru 49:24.

"Ve druhé čtvrtině jsme se dostali do těsného bodového kontaktu, ale pak nám zase došly síly. Nepříjemná obrana a rychlý basketbal, co Nymburk dnes předváděl, nám dělaly problémy," konstatoval asistent ústeckého trenéra Alexandr Novák.

Nymburk - Ústí nad Labem 100:72 (29:17, 51:41, 76:54)

Nejvíce bodů: Kříž 19, Palyza 18, Harding 15 - Spencer 24, Svejcar 12, Pecka a Joseph po 8. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články