Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brňanky prohrály v chorvatském Gospiči 62:73

Gospič (Chorvatsko) - Basketbalistky Friska Brno prohrály v předposledním kole základní části Evropské ligy v Chorvatsku s domácím Gospičem 62:73. V duelu posledních dvou týmů skupiny C držely české vicemistryně se soupeřkami krok necelých 25 minut, v závěrečné čtvrthodině se ale prosadily důraznější a přesnější Chorvatky. Brno, které je na posledním místě s jedním vítězstvím bez naděje na postup do play-off, utrpělo devátou porážku v řadě. V závěrečném zápase základní části se hráčky Friska Brno střetnou příští středu v domácím prostředí s Košicemi.

Basketbalistky Brna
zdroj: www.bkzabiny.cz/ autor: Carlos Novotný

Svěřenkyně trenéra Jana Bobrovského přitom dlouho držely s Gospičem vyrovnanou partii. Střelecky se v brněnském týmu dařilo zejména pivotce Hanušové, která zaznamenala 18 bodů a přidala sedm doskoků. Gospič těžil hlavně z výškové převahy v podkošových soubojích. Výrazně se prosazovala robustní pivotka Mandirová a střelba šla i pouze163 cmvysoké McBrideové.

Oba celky dlouho provázely herní výkyvy. Na bodovou šňůru Gospiče dokázaly v úvodní části zápasu několikrát rychle zareagovat brněnské basketbalistky, které naposledy vedly v 18. minutě 31:28.

Kromě střelecky disponované Hanušové se dařilo v brněnském týmu americké rozehrávačce Thomasové a Hejdové, v obraně vynikala bojovná Kašpárková.

"Utkání bylo dlouho vyrovnané a mohli jsme tentokrát pomýšlet na vítězství. Nedokázali jsme se ale vyrovnat s výškovou převahou soupeřek. Domácí hráčky získaly v podkošových soubojích o 23 míčů více," uvedl Bobrovský. "V závěru jsme doplatili na zbytečné chyby v rozehrávce. Prohrávali jsme jen o šest bodů, místo pokusu o zvrat nám ale soupeřky znovu odskočily," dodal brněnský kouč.

Gospič - Frisco Brno 73:62 (17:14, 38:33, 58:48)

Nejvíce bodů: Vrsajková 20, Mandirová 17, McBrideová 14 - Hanušová 18, Thomasová 12, Hejdová 10. Rozhodčí: Vassalo (Mal.), Spendl (Slovin.), Sundič (Černá Hora). Trestné hody: 20/15 - 17/11. Fauly: 17:20. Trojky: 6:7. Diváci: 1 200.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články