Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Bohačík bude hrát za Bamberg, Jelínek podepsal smlouvu ve španělské lize

Basketbalista Jaromír Bohačík bude v nadcházející sezoně hrát za Bamberg. Německý klub s třicetiletým českým reprezentantem podepsal roční smlouvu. To jiný reprezentant - David Jelínek - bude dál hrát španělskou ligu. Po sestupu Andorry podepsal jednatřicetiletý hráč smlouvu s Murcií.

Bohačík poslední dvě sezony strávil ve Štrasburku, kde mu skončila smlouva. Předtím bývalý hráč Prostějova, USK Praha nebo Lovaně strávil pět let v Nymburce, kde ho vedl i současný trenér Bambergu Oren Amiel.

"Možnost hrát zase pro Orena mě přesvědčila. Znám ho, znám jeho styl a snáze si tak v novém týmu zvyknu," uvedl na klubovém webu účastník loňského olympijského turnaje v Tokiu Bohačík.

"Bočiho jsme chtěli podepsat už dřív a je skvělé, že se nám to teď podařilo," přidal izraelský kouč. "Zná můj pohled na basketbal a je to nejen skvělý hráč, ale také dříč, který ví, že klíčem k vítězství je týmová práce," dodal Amiel.

Bohačíkovi, kterého Bamberg představil jako specialistu na střely za tři body, ukončil minulou sezonu už v únoru zánět úponu Achillovy šlachy. Odehrál za Štrasburk ve francouzské lize 20 zápasů, v průměru dal 9,7 bodu a úspěšnost střelby za dva i za tři body si držel na hranici 40 procent.

Jelínek si s desátým týmem uplynulého ročníku španělské nejvyšší soutěže zahraje i Ligu mistrů. Za sebou má hráč už 307 zápasů ve španělské lize. V minulosti působil brněnský odchovanec také v Badaloně a Baskonii. Během působení v Andoře se stal nejlepším střelcem v historii klubu.

Velkou část uplynulé sezony zmeškal poté, co si v listopadovém utkání kvalifikace mistrovství světa proti Litvě zpřetrhal vazy v kotníku. Po návratu na hřiště už účastník olympijských her v Tokiu sestupu Andorry nezabránil.

S Murcií podepsal syn nejlepšího střelce v historii české ligy Josefa Jelínka roční smlouvu s opcí na další sezonu.

Ve španělské lize se bude Jelínek potkávat se spoluhráči z národního týmu Tomášem Satoranským a Janem Veselým, kteří přestoupili do Barcelony.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články