Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bez Embiida? Basketbalisté Philadelphie nemají problém a dál vévodí Východní divizi

S Docem Riversem na střídačce zažívají výbornou sezonu. Basketbalisté Philadelphie zůstali po vítězství 108:98 na palubovce Golden State nejlepším týmem Východní konference NBA. Vyhrál i druhý Brooklyn, který si poradil s Portlandem v jeho hale 116:112. Naopak Los Angeles Lakers si připsali třetí porážku za sebou, když bez zraněných hvězd LeBrona Jamese s Anthonym Davisem prohráli v New Orleans 111:128.

Ben Simmons
zdroj: ČTK/AP autor: Jeff Chiu

Philadelpia přidala 31. výhru i bez zraněného adepta na nejužitečnějšího hráče soutěže kamerunského pivota Joela Embiida. Jeho spoluhráči do zápasu vlétli a už na konci první části měli k dispozici náskok 24 bodů.

Po změně stran se Warriors, kteří postrádají kromě dlouhodobě zraněného Klaye Thompsona také Stephena Curryho, zlepšili. Ve třetí čtvrtině soupeře přestříleli 40:21 a sami se dostali poprvé v utkání do vedení. O to přišli až necelé čtyři minuty před koncem po koši nejlepšího střelce zápasu Tobiase Harrise, autora 25 bodů a 13 doskoků.

Australský rozehrávač hostů Ben Simmons přidal 22 bodů a osm doskoků. Pivot Tony Bradley neminul jedinou z osmi střel z pole a zastavil se na 18 bodech a 11 doskocích. Golden State bodově táhl Kelly Oubre Jr. s 24 body a 10 doskoky. Záskok za Curryho v základní sestavě Jordan Poole přidal 19 bodů, Andrew Wiggins 14.

Hodně vyrovnané bylo utkání Brooklynu v Portlandu, žádný z týmů nevyhrál ani jednu čtvrtinu vyšším než čtyřbodovým rozdílem. Vedení se vystřídalo jednadvacetkrát a devětkrát bylo vyrovnáno. O vítězi se rozhodovalo v koncovce, z trestných hodů jistil triumf hostů Jeff Green pět sekund před koncem.

Předtím se Trail Blazers díky dvěma trojkám autora 13 bodů a devíti doskoků Roberta Covingtona přiblížili na dva body. V závěru Covington proměnil jen jeden ze dvou trestných hodů, zatímco hostující Jeff Green, jenž si připsal celkem 20 bodů, oba a triumf pojistil.

James Harden v dresu Nets vyrovnal osobní maximum 17 asistencemi, ke kterým přidal 25 bodů a sedm doskoků. Nejvíc bodů Portlandu obstaral Damian Lillard s 22 body a devíti asistencemi, turecký pivot Enes Kanter dal 19 bodů a stejný počet míčů doskočil.

Výkon večera podal srbský centr Denveru Nikola Jokič, který při vítězství Nuggets v hale Orlanda Magic 110:99 zaznamenal 51. triple double kariéry a dvanáctý v letošním ročníku za 28 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí. Nejlepším střelcem úterního programu byl Julius Randle, který 37 body přispěl k výhře New Yorku Knicks nad Washingtonem 131:113.

Druhý tým tabulky Západní konference Phoenix si poradil v Miami s Heat 110:100. LA Lakers padli v New Orleans 111:128 a klesli za městské rivaly Clippers na čtvrtou příčku před Denver.

Výsledky NBA:

Golden State - Philadelphia 98:108, Miami - Phoenix 100:110, New Orleans - LA Lakers 128:111, New York - Washington 131:113, Orlando - Denver 99:110, Portland - Brooklyn 112:116.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články