Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Basketbalová reprezentantka Štěpánová končí v 31 letech kariéru

Basketbalová reprezentantka Kamila Štěpánová ukončila kariéru. Jednatřicetiletá pivotka, která startovala na mistrovství Evropy v letech 2015 a 2019, se rozloučila po uplynulé sezoně, kterou jí neumožnila dokončit pandemie koronaviru. Štěpánová ji strávila v italském Empoli. "Basket mi dal úplně všechno, byl to skvělý život, ale teď už je pro mě cesta někde jinde," řekla Štěpánová.

Kamila Štěpánová s balony
zdroj: ČTK

"Konec kariéry jsem měla v hlavě minimálně poslední dvě sezony. Už jsem neměla motivaci a chyběla mi i radost ze hry. Najednou se z toho stala spíš práce než zábava. A pokud jde člověk do tělocvičny jen proto, že musí, tak je to jasné znamení, že je čas začít s něčím jiným a přenechat místo mladším," uvedla Štěpánová.

Rodačka z Tábora hrála za USK Praha, Trutnov a VŠ Praha, na Slovensku za Ružomberok, v Maďarsku za Györ, ve Francii za Basket Landes, Toulouse, Villeneuve a Bretagne a poslední sezonu za Empoli. S USK získala v roce 2008 stříbro a s Villeneuve slavila před třemi roky titul. Jeho zisk označila za největší zážitek kariéry.

"Ale velký osobní úspěch byl, když jsem si poprvé vážně zahrála za národní tým a pomohla vybojovat postup na mistrovství Evropy. Za trenéra (Lubora) Blažka jsem moc minut nikdy neměla a se Štefanem Svitkem se to (v kvalifikaci o ME 2019) všechno otočilo, takže to bylo pro mě asi i osobní zadostiučinění, že mám své místo v národním týmu, a ne jen v zahraničním klubu," přidala.



Sport
zdroj: ČT4

Její poslední sezona v Empoli zůstala nedohraná. "Koronakrize mě utvrdila v tom, že jsem se rozhodla správně. Mrzí mě, že jsem nemohla sezonu zakončit nějakým titulem nebo play-off, ale člověk musí brát věci tak, jak jsou. Život není jen o basketu," podotkla Štěpánová.

O návratu do Česka na konec kariéry 190 centimetrů měřící hráčka vážně neuvažovala. Chystá se nyní usadit ve Francii, odkud pochází její přítel.

"Možná to není natrvalo. Můžu skončit s klidným svědomím, nemám se za co stydět a teď už je čas se realizovat jinde," dodala Štěpánová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články