Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Basketbalistky se připravují v Praze. Formu si zkusí proti Švédkám

Basketbalová reprezentace se v těchto dnech připravuje v pražské hale Královka. Svou formu hodlají hráčky otestovat v přípravném duelu se švédským národním týmem. Přímý přenos utkání Česko - Švédsko sledujte v pátek od 11:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Máme toho hodně, a zároveň málo času," upozorňuje Alena Hanušová, české reprezentační křídlo. "Je tady hodně nových hráček, se kterými jsem třeba já nikdy nehrála. Na sehrání je hodně málo času," dodává.

Češky už za sebou mají dvě předchozí soustředění, nyní trenér Štefan Svotek řeší potíže se skládáním sestavy. "Pracujeme na tom, aby se (náhradnice) staly lídryněmi na palubovce," říká Svitek, kterému kvůli zranění vypadly některé opory - naposledy Petra Záplatová

"Mrzí mě, že Petra musela ze zdravotních důvodů skončit přípravu. Máme ještě nějaké další menší problémy, ale ty snad budou v pořádku," uvedl Svitek. "Péťa byla schopná hrát na pozici jedna a dva, což je o to horší. Na druhou stranu se však musí ukázat hráčky, které ji zastoupí. Je to jejich velká šance," doplnil trenér.

Basketbalistky odehrají v pražské hale šest přípravných duelů, první z nich se Švédskem. "Je to těžký rozjezd," míní Romana Hejdová. "Ale na Euru také bude těžká skupina, takže je možná lepší začít už teď. Ať nás prověří," uzavírá. 

Se Seveřankami se Češky utkají i o den později v uzavřeném klání. Následně basketbalistky ještě v přípravě změří síly s Běloruskem (3. a 4. června) a Slovenskem (10. a 11. června). Do jednoho z dějišť ME Štrasburku reprezentační tým odletí 14. června, tři dny před úvodním zápasem s Ruskem. V základní skupině se utká ještě s Francií a Chorvatskem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články