Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Basketbalistky USK čeká ve skupině Euroligy obhájce titulu z Jekatěrinburgu

Basketbalistky ZVVZ USK Praha už ví, na koho narazí v nové sezoně Evropské ligy. Asi nejtěžší bude zápas s obhájkyněmi titulu z Jekatěrinburgu. Hráčky USK dál poměří síly s francouzským Bourges, italským Schiem, belgickým celkem Castors Braine, Polkowicemi a dvěma celky, které postupují z kvalifikace. Ty vzejdou z dvojic Orenburg – Čukurova Mersin a Villeneuve-d'Ascq se Szekszárdem.

USK - Jekatěrinburg
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

České mistryně, které byly nasazeny do druhého koše, budou mít tři až čtyři jiné soupeře než v minulé sezoně. Během ní měly ve skupině Kursk, Šoproň a Galatasaray. Nyní je nahradí Schio a Jekatěrinburg, který v minulém ročníku prohrál jen tři zápasy a ve čtvrtfinále vyřadil právě USK. Dalšího nového soupeře určí souboj mezi jiným ruským celkem Orenburgem a tureckým týmem Čukurova.

S Castors Braine hrály Pražanky loni dva vyrovnané zápasy, a doma dokonce o bod prohrály. Bourges doma porazily, ale venku s ním prohrály. Nad Polkowicemi dvakrát vyhrály, stejně jako nad celkem Villeneuve-d'Ascq, ten však potřebuje nejprve postoupit z kvalifikace přes maďarský Szekszárd.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráčky USK čeká ve skupině EL obhájce titulu

Z obou základních skupin si vždy nejlepší čtyři celky zajistí účast ve čtvrtfinále, pak bude následovat Final Four.

Pražanky by měly patřit spolu s Jekatěrinburgem, Bourges a Schiem k favoritům na postup. Komplikací ale může být rozlosování, protože tři z úvodních čtyř duelů sehrají na hřištích soupeřů. Klíčové bude zvládnout sérii tří domácích zápasů na přelomu roku.

Na zajímavé soupeře narazí i české celky v Evropském poháru. Nymburk se ve skupině C utká právě s horším z kvalifikační dvojice Villeneuve-d'Ascq a Szekszárd, dále se slovinským Celje a v československém derby s Ružomberokem.

Hráčky KP Brno se ve skupině B střetnou s poraženým z dvojice Benátky/Riga, vítězem souboje mezi Nantes a Lutychem a také s maďarským Miskolcem, který ještě v dubnu trénoval současný kouč české reprezentace Štefan Svitek.

Los Evropské ligy basketbalistek:

Skupina A: Jekatěrinburg, USK Praha, Bourges, Schio, Castors Braine, Polkowice, Orenburg/Čukurova Mersin, Villeneuve-d'Ascq/Szekszárd.

Skupina B: Dynamo Kursk, Fenerbahce Istanbul, Šoproň, Salamanca, Hatay, Carolo, Wisla Krakov/Olympiacos Pireus, Benátky/Riga.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články