Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na úvod olympijské kvalifikace v basketbalu 3x3 Češi podlehli Polákům i Brazilcům

O více než rok odloženou kvalifikaci v basketbalu ve hře 3x3 zahájila reprezentace proti bronzovým medailistům z posledního mistrovství světa. S Polskem ve Štýrském Hradci však čeští hráči neuspěli a padli 15:17. Ve druhém utkání skupiny A Daniel Zach, Roman Zachrla, Ondřej Šiška a Vladimír Sismilich podlehli Brazilcům 14:21. Svěřenci Michaela Kruka se ještě v pátek střetnou s Tureckem a Mongolskem, ale jejich vyhlídky na úspěch v kvalifikaci už jsou mizivé. Dvacet týmů usiluje o tři postupová místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští basketbalisté 3x3 na úvod olympijské kvalifikace padli

Polsko sestavilo tým okolo naturalizovaného Američana Michaela Hickse a po většinu desetiminutového zápasu vedlo. Čechy držel na dostřel s 11 body Roman Zachrla - proměnil 5 ze 7 pokusů z perimetru. Ani jeho mimořádný výkon ale porážce 15:17 nakonec nezabránil.

"Od obou týmů to byl skvělý výkon, nicméně tahali jsme za mírně kratší konec. Dřeli jsme v obraně, pak nám malinko chyběly v útoku síly a nedali jsme připravené střely. Proti týmu, jako je Polsko, musíte být maximálně efektivní zvenku, aby se uvolnil prostor pod košem," uvedl kouč Kruk na webu České basketbalové federace.

V utkání s Brazílií vedli čeští basketbalisté 7:2, ale pak začali doplácet na osobní chyby. Soupeř nakonec ukončil zápas před limitem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články