Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky jsou nasazeny, vyhnou se pořadatelské Francii

Paříž - České basketbalové reprezentantky se dozvědí jména soupeřů pro mistrovství Evropy 2013 ve Francii. Jako čtvrtý tým z posledního šampionátu a čtvrtfinalistky olympijských her budou při losování nasazeny v prvním výkonnostním koši. Ve skupině se tak vyhnou domácí Francii, Turecku a obhájkyním zlatých medailí Ruskám.

České basketbalistky
zdroj: ČT24

Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka mohou ze druhého koše narazit na nedávné soupeřky z olympijských her Chorvatky, Velkou Británii, Itálii, ale čekat je může i derby se Slovenskem.

Zajímavý soupeř pak čeká ve třetím koši v podobě Černé Hory. V létě se totiž staly spoluhráčkami českých reprezentantek v USK Praha hned tři opory černohorského týmu Jelena Dubljevičová, Jelena Škerovičová a Anna De Forgeová. Podobný náboj by mohl mít i případný duel se Švédskem, které se vrací mezi elitu po 26 letech, poté co vyhrálo kvalifikační skupinu před silným Španělskem. Do kádru Seveřanek totiž patří například bývalé hráčky USK Elin a Frida Eldebrinkovy, hráčky Imosu Brno Martina Stalvantová a Farhiya Abdiová a za Brno hrávala i Louice Halvarssonová.

Z posledního koše by pak nepříjemnými soupeřkami byly jednoznačně Španělky, které braly bronzové medaile na ME 2009 a MS 2010, nebo semifinalistky posledního mistrovství světa Bělorusky.

Šampionát se příští rok v červnu uskuteční v pěti francouzských městech Lille, Mouilleron-le-Captif, Orchies, Trélazé a Vannes. Ze čtyř základních skupin postoupí vždy tři nejlepší celky do dvou osmifinálových skupin po šesti. Po nich pak bude turnaj pokračovat vyřazovací fází pro čtyři nejlepší celky z každé skupiny. Turnaj začne 15. června, finále je na programu 30. června.

Nasazení pro los mistrovství Evropy:

1. koš: Rusko, Francie, Turecko, ČR.

2. koš: Chorvatsko, Velká Británie, Itálie, Slovensko.

3. koš: Švédsko, Srbsko, Litva, Černá Hora.

4. koš: Španělsko, Bělorusko, Lotyšsko, Ukrajina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články