Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Basketbalisté Ústí vyhráli potřetí za sebou, nyní to odnesl Hradec, a už jsou pátí

Slušně rozjetí jsou basketbalisté Ústí nad Labem. Ti zvítězili v dohrávce 2. kola nadstavby v Hradci Králové 113:91 a v tabulce vystřídali svého soupeře na pátém místě. Sluneta, která dohání zápasové manko po karanténě, vyhrála v nabitém programu potřetí za sebou. Královští Sokoli klesli naopak po třetí porážce v řadě na sedmou příčku.

Ústí - Jindřichův Hradec
zdroj: ČT2 sport

"Dnešní utkání se muselo líbit zejména divákům, protože padlo okolo 200 bodů. My jsme dneska měli skvělý den v útoku, což potvrzuje naši stoupající formu. Ale ani sám jsem nečekal, že jsme schopni takovýmto způsobem explodovat. Co nám nevycházelo v minulých utkáních v útočné fázi, tak dnes nám vyšlo vše, na co jsme sáhli, hlavně v poslední čtvrtině," pochvaloval si trenér Severočechů Jan Šotnar.

Kouč Východočechů Lubomír Peterka viděl hlavní příčinu porážky v obraně svého týmu. "My jsme si zavařili už v prvním poločase, kdy nám dali 55 bodů. Naše obrana neexistovala. Neměli jsme obranné doskoky a tam vidím hlavní klíč ústeckého vítězství, protože se uklidnili," konstatoval. "I když jsme to v druhém poločase, myslím čtyři minuty před koncem, dotáhli na tři body. Ta prohra je nakonec krutá, ale pro ně výhra naprosto zasloužená," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články