Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Basketbalisté Pardubic zdolali podruhé Opavu, Děčín podlehl USK

Praha - Basketbalisté Pardubic porazili Opavu i ve druhém utkání čtvrtfinále play-off NBL a po domácí výhře 93:91 po prodloužení vedou v sérii 2:0. Duel USK s Děčínem je po dvou zápasech vyrovnaný, Pražané dnes domácí utkání s druhým týmem základní části vyhráli 74:68.

Pardubičtí basketbalisté sice v základní části s Opavou všechny čtyři zápasy prohráli, v play-off ale zatím nezaváhali. Po povedeném nástupu vedli v prvním poločasu až o 16 bodů, po přestávce ale o náskok přišli a vyrovnaný duel muselo rozhodnout až prodloužení. V něm poslal Škranc 17 sekund před koncem domácí do těsného vedení, které poté ještě jedním proměněným trestným hodem potvrdil Autrey, s 30 body nejlepší střelec zápasu.

USK si na vyprodané Folimance vytvořil aktivní hrou až desetibodový náskok, a přestože se soupeř v jednu chvíli dokázal dostat do těsného vedení, poločas prohrál o dva body. Po přestávce si domácí sérií 16 bodů vytvořili výrazný náskok, Děčín ale opět dokázal snížit a duel ztratil až ve vyrovnané koncovce.

"V posledních dvou dnech jsme se věnovali především našemu systému a týmovosti. Dvakrát jsme se dnes dopustili příliš výkyvů. Především v druhém poločase, což podnítila zóna soupeře," řekl trenér Mirsad Alilovič, podle něhož na konci rozhodla obrana. "Musíme být i nadále ve střehu. Play-off není sprint, ale maraton. Stav je 0:0," dodal.

Trenér Děčína Pavel Budínský si pochvaloval atmosféru na Folimance a za hlavní důvod porážky označil horší úspěšnost střelby. "Někdy jsou zápasy, kdy si budujete střelecké pozice, ale když to nepadá, tak to nepadá. Když se podíváte do statistik, máme o 13 střel z pole více než soupeř, ale s horším procentem. Čtyřicet procent na Folimance je málo," řekl.

Výsledky čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 2. zápasy:

Pardubice - Opava 93:91 po prodl. (22:15, 39:34, 57:62, 83:83) Nejvíce bodů: Autrey 30, Pandula 15, Wall 14, Nečas a Škranc po 9 - Gniadek 23, Blažek 18, Vlček 16, Šiřina 14. Stav série: 2:0.

USK Praha - Děčín 74:68 (20:14, 38:36, 57:52) Nejvíce bodů: Bohačík a Josipovič po 19, Feštr a Michal po 11 - Vyoral 23, Šiška 15, Carter a Ježek po 9. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články