Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Děčín v úvodním zápase čtvrtfinále porazil USK Praha 68:58

Děčín – Úvodní zápas čtvrtfinále NBL zvládl lépe favorizovaný Děčín, který hráče USK Praha přehrál desetibodovým rozdílem 68:58. Rozhodla především druhá čtvrtina, ve které si domácí vypracovali velký náskok. K vítězství přispěl nejvíce Američan Nathan Carter, který zaznamenal 13 bodů.

Tomáš Vyoral z Děčína
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Druhý tým tabulky po základní části potvrdil roli favorita a porazil USK Praha 68:58. Domácím se střelecky nepovedl úvod, ale 30 body ve druhé čtvrtině ho napravili. Ve druhém poločase ale opět polevili a ztratili čtrnáctibodové vedení. Ve 35. minutě Lukáš Feštr dokonce poslal USK trojkou do vedení 56:55, jenže zbytkem utkání už se hosté protrápili a vsítili jen jeden koš.

"Do zápasu jsme nevstoupili dobře, především v útoku jsme moc jančili. Měli jsme taky špatnou selekci střel a někteří hráči špatně četli hru. Povedl se ale příchod náhradníků," hodnotil děčínský trenér Pavel Budínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Děčín ovládl úvodní čtvrtfinále proti USK

Ti projev domácího týmu oživili a vypracovali solidní náskok. Američan Nathan Carter například zaznamenal hned třináct bodů, což bylo nejvíc ze všech hráčů.

"Když už to vypadalo, že bychom mohli jít do většího trháku, tak jsme jim mentálními chybami umožnili vrátit se a jít dokonce o bod přes nás. Ale pak jsme se zase některými situacemi a šťastnými koši dostali zpět do vedení," vysvětloval příčinu úspěchu Budínský.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápasy

Děčín - USK Praha 68:58 (8:14, 38:37, 53:45) Nejvíce bodů: Carter 13, Jelínek 11, Ježek, Landa a Vyoral po 9 - Feštr, Grunt a Josipovič po 9.

Opava - Pardubice 69:86 (17:24, 36:37, 52:63) Nejvíce bodů: Šiřina 23, Blažek 12, Cvek 7 - Wall 23, Autrey 19, Pandula 14, Nečas 10. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články