Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalisté Děčína vyhráli s Pardubicemi i podruhé a finále mají blíž

V lize basketbalistů přituhuje. Ve hře o titul už jsou jen čtyři týmy a v semifinálové sérii mezi Děčínem s Pardubicemi je blíž finále zatím severočeský celek. Ten vyhrál i druhé utkání na své palubovce, tentokrát 83:74, a vede už 2:0 na zápasy. 

Děčínští po vyrovnané úvodní čtvrtině soupeři odskočili ve druhé části, kterou ovládli 28:16 a po přestávce vedli až o 13 bodů. Pardubičtí se ale nevzdali, třetí čtvrtku nakonec vyhráli 23:15 a vrátili se do hry. Na začátku poslední části se dokonce na chvíli dostali do těsného vedení 62:61, domácí ale znovu odskočili a závěr si pohlídali.

"Včera to bylo takové nervózní, dnes jsme nervozitu už ze sebe dostali. Hlavním cílem bylo ubránit pardubický útočný doskok, což si myslím, že se nám povedlo," řekl děčínský křídelník Filip Kroutil. Jeho tým promarnil až šestnáctibodový náskok, ale nápor soupeře ustál.

"Víme, že Pardubice mají kvalitní tým a nezabalí to, ale takový zvrat v průběhu jsme přece jen nečekali. Naštěstí jsme si srovnali hlavy během time-outu a vrátili jsme se do kolejí z prvního poločasu," dodal Kroutil.

Střelecky opět zářil Ty Nichols, který si připsal 29 bodů, Matěj Svoboda přidal 18 bodů. V týmu hostů měli po 13 bodech David Pekárek a Kamil Švrdlík.

Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat dvěma zápasy v Pardubicích. První je na programu v pátek.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů – 2. zápas:

Děčín – Pardubice 83:74 (18:19, 46:35, 61:58)
Nejvíce bodů: Nichols 29, Matěj Svoboda 18, Pomikálek 12 – Pekárek a Švrdlík po 13, Dickerson 12. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články