Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Anthony dal před Miami přednost Houstonu, kde se dohodl na roční smlouvě

Novým působištěm ostrostřelce Carmela Anthonyho v NBA bude podle očekávání Houston. Čtyřiatřicetiletý basketbalista podle zámořských médií podepíše roční smlouvu na 2,4 milionu dolarů. Z předchozího kontraktu desetinásobnému účastníkovi Utkání hvězd ještě náleží přes 25 milionů dolarů. Zájem o trojnásobného olympijského vítěze měli i v Miami.

Anthony minulou sezonu odehrál v Oklahomě a v konkurenci Russella Westbrooka a Paula George poprvé v kariéře zůstal se střeleckým průměrem pod dvaceti body na zápas (16,2). Thunder jej v létě v rámci výměny mezi třemi kluby poslali do Atlanty, která hráče po necelém týdnu na konci července dala k dispozici. Po dlouhodobějších spekulacích se nyní Anthony oficiálně stane v týmu finalisty minulého ročníku spoluhráčem dalších hvězd Jamese Hardena a Chrise Paula.

Prvních sedm sezon v zámořské lize odehrál Anthony v dresu Denveru, během osmého roku odešel do New Yorku. V týmu Knicks pak strávil dalších šest kompletních ročníků a v sezoně 2012/13 byl králem střelců NBA s průměrem 28,7 bodu na zápas. Za celou kariéru má v lize průměr 24,1 bodu, v play-off ještě nepatrně lepší (24,5).

POSLECHNĚTE SI Basketbal fokus podcast o nadcházející sezoně NBA:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články