Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

NBA má nového rekordmana, Nowitzki bude věrný Dallasu i pro 21. sezonu

Také 21. sezonu stráví Dirk Nowitzki v Dallasu. Čtyřicetiletý německý pivot Mavericks prodloužil smlouvu s týmem z Texasu a vytvořil tak nový rekord v klubové věrnosti NBA. Překonal tím Kobeho Bryanta, který hrál za Los Angeles Lakers dvacet let.

Dirk Nowitzki
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Gutierrez

Tým z Dallasu nezveřejnil finanční náležitosti roční smlouvy, ale podle New York Times si Nowitzki přijde na pět milionů dolarů, což je 110 milionů korun. V nové sezoně od něj v klubu očekávají, že pomůže k růstu nové posile Lukovi Dončičovi. Slovinský basketbalista, který přišel z Realu Madrid, je právě s německou hvězdou často srovnáván.

Nowitzki byl v NBA draftován v roce 1998 klubem Milwaukee Bucks, ale hned byl vyměněn do Dallasu. Rodák z Würzburgu nikdy v NBA za jiný klub nehrál. Před novou sezonou má na kontě 1471 zápasů s průměrem 21,2 bodu na utkání.

V tabulce nejlepších střelců historie NBA je s 31187 body na šestém místě. Dvanáctkrát byl vybrán do zápasu All Star, v roce 2007 byl jako první Evropan zvolen nejužitečnějším hráčem NBA a o čtyři roky později pomohl Dallasu k titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nowitzki zůstane i pro 21. sezonu v Dallasu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články