Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z frustrace k velkým oslavám. Cubs otočili duel s Giants a jsou ve finále Národní ligy

San Francisco – Na poslední směnu šli s tím, že pokud chtějí postoupit do finále Národní ligy MLB, musí se jejich hra pořádně zvednout. A to se nakonec baseballistům Chicaga Cubs podařilo. Na půdě San Francisca Giants otočili výsledek v závěru střetnutí z 2:5 na 6:5 a udělali další krok k prolomení více než století trvajícího prokletí.

Radost baseballistů Chicaga Cubs
zdroj: REUTERS autor: John Hefti

Už 108 let se nad nimi vznáší kozlí kletba, během níž nedokázali ani jednou vyhrát Světovou sérii. (více o kletbě zde) Letos však Chicago Cubs dělají vše pro to, aby ji konečně zlomili. Po vítězství v základní části Major League Baseball uspěli také v prvním kole play-off a šance na vytoužený triumf tak nadále žije. 

Postup přes San Franciso byl navíc umocněn fantastickým závěrem čtvrtého zápasu na půdě Giants. Domácí, kteří po postupu z předkola doufali v zopakování scénaře z předminulé sezony, kdy došli až k titulu, před svými fanoušky vyhráli první zápas 6:5, díky čemuž snížili stav série na 1:2, a k dalšímu triumfu měli blízko i ve dalším střetnutí. To by ale nesměla přijít devátá směna.

V ní se totiž z dosud neškodných "Medvíďat", která do té doby odpálila jen dvakrát, stali medvědi. "Nehráli jsme naši hru. Frustrace ale v závěrečné směně vybouchla," řekl po utkání prezident Chicaga Theo Epstein.

V závěrečné směně hosté trefili míček hned čtyřikrát. Nejprve se jim povedlo snížit, když na domácí metu doběhl Kris Bryant. O vyrovnání se postaral Willson Contreras, díky jehož přesnému odpalu mimo dosah soupeře skórovali Ben Zobrist a Anthony Rizzo. A velký obrat poté dokonal Javier Baez.

Pro domácí hráče i fanoušky tak přišel tvrdý šok, ze kterého se ale mohli ještě otřepat. Šli totiž ještě jednou na pálku, jenže se jim už nepodařilo skórovat. Po konci tak museli sklesle sledovat radost jejich soupeřů, kteří si na další překážku v cestě za zlomením prokletí musí počkat.

Sérii mezi Los Angeles Dodgers a Washington Nationals musí rozhodnout až pátý duel.

Zdroj
ČT sport, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články