Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

WBC odstartoval. Nizozemci zaskočili Kubu, Panama přejela Tchaj-wan

Boj o elitní trofej začal. World Baseball Classic má za sebou úvodní dva zápasy a v obou slavil tým, který nebyl favoritem. Jako první slavili Nizozemci, kteří porazili Kubu 4:2. V rámci skupiny A pak uspěla i Panama, jež si poradila 12:5 s Tchaj-wanem.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující trhák Nizozemců v šesté směně

Duel Nizozemska s Kubou byl dlouho očekávanou záležitostí, a to nejenom díky tomu, že šlo o zápas, který celý elitní podnik odstartoval. Střetly se ale také dva ambiciózní celky, které jsou v rámci skupiny A favority na postup.

Střetnutí hrané na Tchaj-wanu dlouho nabízelo vyrovnanou podívanou, které dominovaly nadhazovači nad pálkaři. Na zásadní moment si tak museli diváci počkat až do šesté směny, která se ale stala hned klíčovou pro celé střetnutí.

Do ní oba celky šly za stavu 1:1, jenže zatímco Kuba, která v utkání chvíli vedla, nezapsala ani bod, Nizozemsko skórovalo hned třikrát.

Favorizovaní Kubánci se nevzdali a v sedmé směně ještě jednou skórovali, ale to bylo v utkání vše. Nizozemsko si tak připsalo cennou výhru 4:2 a jejich manažer Hensley "Bam Bam" Meulens vyzdvihl důležitost triumfu.

"Je to skvělý pocit. Vítězství v prvím duelu je pro nás extrémně důležité, jelikož z nás spadla úvodní nervozita. Teď jsme všichni v klidu a víme, že máme talent na to uspět," pochvaloval si.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští nováčci se podívali do baseballového chrámu

Druhým duelem úvodního dne WBC bylo střetnutí domácí reprezentace s Panamou, v němž mírným favoritem byl právě pořádající výběr. Jenže cíl zahájit turnaj úspěchem se pro Tchaj-wan rozyplnul kvůli dvěma špatným směnám.

Ve čtvrté směně Panama skórovala hned pětkrát a ujala se vedení 5:0. Další bodové hody prožil středoamerický tým v šesté směně, kdy zapsal hned šest bodů a výrazný náskok už nepustil. Tchaj-wanu nepomohla ani bouřlivá atmosféra a v utkání, které trvalo čtyři hodiny, domácí padli 5:12.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články