Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Prestižní WBC klepe na dveře. Baseballisté zvládli vítězně i generálku

Po pondělním skalpu poloprofesionálního celku Umeda Gauken si česká reprezentace poradila v posledním přípravném duelu před World Baseball Classic (WBC) i s dalším japonským soupeřem. Tým JR Kjóto Railways, který o den dříve deklasoval Austrálii 15:3, zdolala jednoznačně 9:4. Svěřenci trenéra Pavla Chadima se proto ideálně naladili na páteční start WBC. Přímý přenos utkání s Čínou sledujte od 3:50 SEČ na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté ladí poslední detaily před WBC

Famózním homerunem v 8. směně se pod triumf národního týmu podepsal Marek Chlup, který byl se třemi hity nejlepším pálkařem střetnutí, jež Češi rozhodli zejména díky třem bodům v 6. a 7. směně.

"Poslední dva zápasy v Japonsku pro nás byly velmi užitečné. Čelili už jsme lepším nadhazovačům a naši nadhazovači házeli proti lepším pálkařům. Příprava před turnajem byla i proto skvělá, hráli jsme dobře, byli jsme dominantní a cítíme se v dobré formě. Jsme připraveni ukázat, co v nás je," řekl Chlup.

Spokojený byl také manažer a kouč v jedné osobě Chadim. "Předvedli jsme dobrý výkon, točili jsme nadhazovače a dařilo se jim, takže příprava rozhodně splnila svůj účel," lebedil si Chadim. 

"Dokázali jsme si, že jsme schopni dobře pálit i proti kvalitním nadhazovačům, ale to, co nás čeká v Tokiu, bude ještě o level výš," konstatoval vnitřní polař Martin Mužík a pochválil nadhazovače. Ti dovolili pálkařům Kjóto Railways jen pět hitů. "Hážou striky a dávají nám důležité outy, což je super."

Jedinou kaňkou na vítězném utkání se může zdát kvintet chyb v obraně. "Do pátečního startu ji samozřejmě zlepšíme," sliboval Mužík. "Dostávali jsme tím naše nadhazovače do potíží. Proti Číně to zvládneme lépe," dodal Chadim.  

Reprezentaci nyní čeká přesun z Mijazaki do Tokia, kde ji v premiéře na WBC čeká zmíněná Čína, jež v generálce prohrála s Umedou Gauken, tedy pondělním soupeřem českého výběru, 5:7.

Zdroj
ČT sport, baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články