Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nizozemci byli blízko překvapivému postupu do finále, Portoriko je ale těsně zdolalo

Soul (Jižní Korea) – Před čtyřmi lety jim v stopku v semifinále World Baseball Classic vystavila Dominikánská Republika a ani letos se baseballisté Nizozemska do finále jediného turnaje, jehož se účastní i profesionálové z Major League, nedostanou. Utkání proti Portoriku sice dotáhli do druhého prodloužení, v něm ale slavil favorit triumf 4:3.

Baseballisté Portorika se radují z postupu přes Nizozemsko
zdroj: ČTK/AP/

Ve světě baseballu žádný jiný podobný turnaj není. Na World Baseball Classic pořádaný zámořskou Major League se pravidelně sjíždí hvězdy i z nejslavnější soutěže, aby poměřili své síly v prestižním turnaji.

Že do závěrečných bojů postoupí USA, týmy ze Střední Ameriky či Asie, nikoho nepřekvapí. Mezi nejlepší čtyři celky světa se ale dostalo také Nizozemsko, které zopakovalo úspěch z turnaje před čtyřmi lety. 

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballistům Nizozemska uniklo finále WBC až v jedenáctém inningu

V duelu o finále byl navíc evropský celek, který dlouhodobě podává výborné výkony, blízko postupu. Po devíti směnách totiž platilo vyrovnané skóre 3:3. Favorit z Portorika o triumfu rozhodl až v 11. inningu, tedy druhém nastavení, když sebeobětovacím odpalem zajistil vítězství karibského státu Eddie Rosari.

Portoričané tak mají šanci vylepšit výkon z roku 2013, kdy ve finále podlehli Dominikánské republice 0:3. Letos jejich soupeřem bude buď výběr USA, nebo Japonsko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články