Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šok na World Baseball Classic. Izrael zdolal favorita z Jižní Koreje

Soul (Jižní Korea) – Měl to být zápas, v němž Jižní Korea potvrdí pozici velkých favoritů na celkový triumf. Úvodní zápas World Baseball Classic, tedy jakéhosi mistrovství světa pořádaného Major League přinesl obrovské překvapení. Domácí výběr v Soulu prohrál s outsiderem z Izraele 1:2.

Izraelský nadhazovač R.C. Orlan
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ahn Young-joon

Je to jediný turnaj, na kterém se sjedou nejlepší hráči světa a bojují v dresu svých reprezentací o celkový triumf. World Baseball Classic nabízí baseballovým fanouškům skutečný svátek, ale i během takovýchto akcí se může odehrát až pohádkový příběh.  

V jeho hlavní roli je Izrael. Jediný celek, jenž z šestnácti účastníků není ve světovém žebříčku mezi dvaceti nejlepšími týmy. Dokonce se jim ani neblíží, jelikož v pořadí drží až jednačtyřicátou pozici. I tak si ale dokázal na úvod podniku vyšlápnout na olympijské vítěze a jednoho z hlavních favoritů na celkový triumf Jižní Koreu.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté Izraele šokovali a na úvod WBC porazili Jižní Koreu

Izraelci se do vedení 1:0 dostali už ve druhé směně po chybě domácího nadhazovače. Korejci však dokázali v pátém inningu zápas vyrovnat a zápas se dostal až do extra desáté hry. Tam se opět blýskl outsider, který zaznamenal jeden bod a slavil šokující výhru 2:1.

Že triumf nebyl žádnou náhodou ukázalo i druhé vystoupení Izraelců, když porazili Tchaj-wan 15:7 a mají skoro jistý postup do druhého kola.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články