Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

Draci zvládli zápas s Tempem a zajistili si první vstupenku do semifinále

První místo nadstavbové části baseballové extraligy a zároveň postup do semifinále po víkendu potvrdili brněnští Draci v přímém souboji s pražským Tempem. Naopak jejich městští rivalové Hroši Brno mají obhajobu loňského stříbra stále v nedohlednu. Baseballisté Třebíče po domácím nezdaru uspěli na půdě Eagles Praha a se shodnou bilancí zůstávají ve středu tabulky.

Martin Červinka
zdroj: Czech baseball association autor: Jan Beneš

O jediný zlom Tempa se v pátečním duelu postaral domácí Martin Zelenka, když v páté směně dvoumetrovým odpalem stáhl tři body. Poprvé v sezoně tak donutili Pražané nadhazovače Draků Jhendersona Hurtada povolit dva doběhy. A nakonec se radovali z výhry 8:5.

Následující duely si však podmanil vítěz základní části z Brna. Draky v sobotním souboji nadhazovačů do vedení 2:1 poslal až v poslední směně homerun Martina Červinky. "Po dlouhé době mi to vyšlo a zrovna ve správnou chvíli. Minařík hodil rychlý nadhoz, já jsem zavřel oči a švihl jsem to," popsal autor vítězného míčku.

"Byl to typický zápas play-off. U nich házeli nejlepší nadhazovači, které měli. U nás Juan Jaime a Jackson Solarte odvedli parádní práci. Drželi to blízko," doplnil šestadvacetiletý Červinka.

Nedělní zápas měli Draci zásluhou podařené šestibodové čtvrté směny již zcela pod kontrolou. Na vítězství 12:5 se třemi úspěšnými odpaly a pěti doběhy podílel Jakub Hejtmar, když Tempo tentokrát zaostalo na nadhozu. Úřadující mistr si tak vybojoval první vstupenku v semifinále.

"V sobotu a v neděli kluci házeli pod svůj potenciál. Sobota vypadala ještě dobře, protože jsme měli pošetřeného Marka Minaříka, jenž měl dlouhé kvalitní střídání. Ale taková hloubka v české extralize normálně není. Potřebujeme být lepší v situačním pálení. Bylo tam hodně bodů, které jsme tam zbytečně nechali," zhodnotil dvě prohry manažer Tempa Lubomír Čuhel.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Souhrn 5. kola nadstavby baseballové extraligy


Vicemistr stále v nejistotě

To druhý brněnský celek bude muset v následujících zápasech zabrat, pokud chce zopakovat loňskou finálovou účast. Hroši totiž po dvojitém venkovním zisku 19:1 a 4:3 podlehli Hluboké na domácím hřišti 12:3.

V sobotním vyrovnaném utkání zářil svým nejlepším výkonem s jedenácti strike outy americký nadhazovač Matt Gilbertson. Třetí duel naopak připadl Martinu Mužíkovi, který čtyřmi hity a homerunem zařídil Hluboké důležitou výhru. Oba celky po sérii tak stále zůstávají na spodku tabulky TOP 6.

Nadhazovačům Eagles se v Třebíči dařilo

První úspěšný odpal se domácím podařil až v páté směně. Pražský tým Eagles si tak na stadionu Nuclears připsal dvakrát shodný lup 5:4. "Začátek zápasu jsme zvládli perfektně. Začali jsme hned homerunem Marka Chlupa. Nadhazovači házeli výborně a udrželi nás ve hře po celou dobu. To nám zaručilo výhru," řekl po druhém duelu v Třebíči pálkař Eagles Marek Slabý.

Nedělní duel však před domácím publikem Pražané dotáhnout nedokázali. Baseballisté Třebíče díky tříbodovému homerunu Ryana Johnsona stáhli pět bodů. Stejný hráč pak duel dovedl do vítězného konce 7:3 i z nadhazovacího kopce.

S bilancí šesti výher a devíti porážek jsou tak oba týmy na děleném třetím místě.

Výsledky baseballové extraligy:

Pátek 7. července: Draci Brno – Tempo Praha 5:8, Sokol Hluboká – Hroši Brno 1:19, Třebíč Nuclears – Eagles Praha 4:5

Sobota 8. července: Draci Brno – Tempo Praha 1:2, Sokol Hluboká – Hroši Brno 3:4, Třebíč Nuclears – Eagles Praha 4:5

Neděle 9. července: Tempo Praha – Draci Brno 5:12, Hroši Brno – Sokol Hluboká 3:12, Eagles Praha – Třebíč Nuclears 3:7

Zdroj
ČT sport, ČBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články