Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Hluboká poprvé v nadstavbě uspěla, Tempo třikrát přehrálo Třebíč

Třetí víkend nadstavby baseballové extraligy se kvůli účasti brněnských Draků na Poháru mistrů hrály jen dvě série. Sokol Hluboká si proti Eagles Praha připsali první dvě výhry v TOP6, přesto zůstávají Jihočeši poslední. Naopak druhému pražskému klubu Tempu se povedl "sweep" Třebíče, který znamenal upevnění druhé příčky za vedoucími Draky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Souhrn 3. kola nadstavby baseballové extraligy

Úřadující mistry čeká repríza finále a zároveň derby s Hrochy v následujícím týdnu. Pak následuje přestávka pro All-Star Game a reprezentační pauza, kdy se bude hrát Pražský baseballový týden.

Hluboká vstoupila do série s Eagles výhrou 8:6, když dokázali otočit nepříznivé skóre 2:5. V dohrávce sedmé směny ale Sokol našel recept na Samuela Steigertaa nakonec pěti doběhy strhli duel na svou stranu.

Také ve druhém utkání se dostali Eagles rychle do vedení, když svůj první homerun v sezoně odpálil reprezentant Petr Zýma. Pražané postupně skóre navýšili až na 7:0.

Na kopci se navíc mohli spolehnout na Emmanuela Herreru, který první doběhy povolil až v dohrávce šesté směny, kdy Joseph Enea odpálil dvoubodový homerun.

Enea byl v zápase hodně aktivní a v deváté směně přidal druhý homerun v utkání, jimž ale pouze snížil na konečných 4:8 z pohledu Hluboké.

"V pátek se nám to úplně nepovedlo. Míň energický výkon, než jsme zvyklí. Teď jsme měli lepší nasazení. Hodně hitů, dobré obranné zákroky a nadhoz držel taky," hodnotil první dva zápasy nadhazovač Eagles Mikuláš Hanuš.

O vítězi série tak muselo rozhodnout až nedělní utkání v Praze. Do něj lépe vstoupili hosté z Hluboké, když po dvou směnách vedli 5:0. Velkou zásluhu na tom měl tříbodový homerun Camdena Vasqueze.

Na kopci navíc měl Sokol Američana Aleca Lemmona, jenž v šesti směnách povolil pouze dva doběhy a rozdal devět strikeoutů.

Eagles se dostali více do hry až po jeho vystřídání a postupně začali smazávat rozdíl. Jenže pokaždé, když se jim to povedlo, Hluboká našla odpověď.

Opět se hodně dařilo Josephu Eneovi, jenž si připsal třetí homerun v sérii. V poslední směně ale Eagles dokázali snížit na rozdíl tří doběhů a se dvěma outy měli obsazené všechny mety.

Jenže víc jim již Hluboká nepovolila a Sokol nakonec zvítězil 9:6. Hluboká si tak vyhranou sérií udržela šance na postup do semifinále.

Utkání Tempo Praha – Třebíč Nuclears
zdroj: baseball.cz autor: Robert Vávra

Tempo a Třebíč odehrály tři zápasy v průběhu méně než 24 hodin. Tento baseballový maraton nakonec více vyhovoval Pražanům, kteří si z Vysočiny odvezli tři výhry.

V prvním utkání mohli fanoušci vidět skvělý souboj nadhazovačů, když Jake Rabinowitz i Marek Minařík odházeli všech devět směn. Výhru si nakonec připsal Minařík, jenž povolil pouze jeden doběh. Proti Rabinowitzovi Tempo stáhlo čtyři body, ale dvě šly na vrub chybující obrany.

Tempo nakonec zvítězilo 4:1. "Zápas byl velmi důležitý z pohledu, jak vstoupíme do série. Pole zahrálo vše, co mělo. Na pálce jsme vzbuzovali strach," hodnotil úvodní duel Minařík.

Také v dalších dvou utkáních dělala Třebíč zbytečné chyby, ale hlavně nepálila, což ji stálo celou sérii. Ve druhém duelu navíc Pražané mohli dlouho pomýšlet na no-hitter, o který přišli až v sedmé směně, kdy Ondřeje Vanka nahradil Tadeáš Kalčev.

Marná tak byla snaha nadhozu Nuclears, který držel týmu naději na vítězství, když Třebíč nedokázala stáhnout ani jeden doběh. Naopak Tempu se na pálce dařilo.

Aktivní byl zejména Martin Zelenka, který si i díky homerunu podepsal na třech dobězích a jeho tým tak zvítězil 4:0. Poslední zápas již byl jasnou záležitostí Tempa, které zvítězilo vysoko 14:2 po sedmi směnách.

Výsledky baseballové extraligy:

Pátek 9. června: Sokol Hluboká – Eagles Praha 8:6, Třebíč Nuclears – Tempo Praha 1:4.

Sobota 10. června: Sokol Hluboká – Eagles Praha 4:8, Tempo Praha – Třebíč Nuclears 4:0 a 14:2.

Neděle 11. června: Eagles Praha – Sokol Hluboká 6:9.

Zdroj
baseball.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články