Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baseballisté v přípravě třikrát porazili Německo, teď je čeká Tchaj-wan

Bez porážky zvládli čeští baseballisté sérii tří přípravných zápasů proti Německu. V Třebíči domácí výběr zvítězil 2:1, 15:5 a 4:2. V závěrečném utkání se dařilo zejména Arnoštu Dubovému, který zařídil dva body, a nadhazovači Radimu Chroustovi, jenž vyautoval sedm německých pálkařů. Od pondělka české hráče čekají čtyři zápasy s šestým týmem světa Tchaj-wanem.

Radost českých baseballistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Peška

"Byla to dobrá série. Skvělé, že jsme celkově jednoznačně vyhráli," uvedl Mike Griffin, hlavní trenér českého týmu, který ladí formu na evropský šampionát a olympijskou kvalifikaci.

Nyní budou mít hráči před sebou větší výzvu. V pondělí nastoupí v Blansku proti Tchaj-wanu, od úterka do čtvrtka se pak série přesune na stadion Draků Brno.

"Máme velmi silný tým, který je pospolu dlouhou dobu pod vedením Mika Griffina. Dle mého názoru je každým rokem znát, že se posouváme správným směrem. Všichni se soustředíme na společný cíl, tím je evropský šampionát a olympijská kvalifikace v příštím roce. Na Tchaj-wan se velice těšíme," řekl pálkař Matěj Hejma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články