Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Baseballisté těsně porazili Belgii a stále drží naději na první medaili z ME

Hoofddorp - Jediný aut dělil české baseballisty od porážky s Belgií ve finálové skupině mistrovství Evropy, jenže Češi dokázali v dohrávce poslední deváté směny vyrovnat na 2:2 a v nastavené desáté rozhodli o vítězství v poměru 4:3. Baseballisté tak mohou stále pomýšlet na historicky první medaili na evropském šampionátu. K tomu však musí v pátek porazit Španělsko a v sobotu Itálii.

   

Radost českých baseballistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Peška

Češi se dostali do vedení ve třetí směně, po odpalu Martina Schneidera doběhl pro první bod zápasu Jakub Hajtmar. Belgičané srovnali stav ve čtvrté směně a druhý bod přidali v sedmé. Čeští baseballisté se pak nemohli dlouho prosadit a v obraně vyrobili čtyři chyby. "Trápili jsme se, nedrželi jsme se v útoku plánu, zbytečně brzo jsme pálili," řekl manažer týmu Michal Müller.

V deváté směně už scházel k vítězství Belgie jediný aut. Petr Zýma ale odpálil do středu hřiště a pro bod doběhl Michal Ondráček. "Kluci odvedli pod tlakem naprosto skvělou práci. Věřil jsem, že se nám něco takového podaří, protože prohrát bychom si nezasloužili," uvedl Müller.

Utkání se rozhodovalo v nastavené desáté směně se dvěma běžci na prvních dvou metách. Z této pozice se podařilo Belgii skórovat jednou. Český tým pak vybojoval dva body. Nejprve Jakub Sládek zahrál "ulejvku" a posunul běžce do skórovacích pozic. Martin Schneider dostal metu zdarma a po dalekém odpalu Matěje Hejmy si pro body doběhli Zýma s Danielem Vavrušou.

"Čekal jsem na nadhoz, který mi poletí nad pas. Chtěl jsem odpálit daleko a stáhnout bod. To se povedlo. Věřil jsem do poslední chvíle, že to obrátíme," řekl Hejma. Vítězství nad Belgií bylo pro český tým velice důležité. "Bez této výhry bychom nemohli pomýšlet na medaili," uvedl Hejma. 

Mistrovství Evropy v baseballu, nadstavbová část:

ČR - Belgie 4:3 v 10. směně. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články