Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ani krev je nezastavila. Baseballisty Clevelandu dělí výhra od Světové série

Toronto – Už skoro 80 let čekají na to, aby mohli znovu slavit titul ve Světové sérii. Baseballisté Clevelandu však zatím dělají vše pro to, aby černou sérii ukončili. Indians v semifinále vyřazovací části dělí už jen jedna výhra od postupu do boje o titul, když Toronto porazili ve třetím střetnutí na jeho půdě 4:2 a vedou sérii 3:0.

Baseballisté Clevelandu
zdroj: REUTERS autor: John E. Sokolowski

Je to 68 let od té doby, co se to naposledy stalo. V říjnu roku 1948 se baseballisté Clevelandu postavili ve finále Světové série proti Bostonu Braves a v šestizápasové bitvě nakonec podruhé v historii klubu zvedli nad hlavu trofej pro vítěze. Od té doby Indiáni na další triumf musí čekat. Letošní play-off ale zatím mají rozjeté na výbornou.

Jen jedna výhra je totiž dělí od jistoty účasti v závěrečné bitvě o vše. Semifinálová série s Torontem Blue Jays je sice velice vyrovnaná, ale Cleveland klíčové momenty zvládá na výbornou.

Podobně jako ve střetnutí číslo tři na půdě kanadského celku. Už v první směně nadhazovači Trevoru Bauerovi začala z prstu, který si poranil při hraní s dronem, crčet krev a jelikož v MLB není možné na ruku dát žádnou náplast, musel po pár nadhozech z kopečku odejít.

Indians se ale se situací a i se zbytkem utkání dokázali vypořádat. Do šesté směny drželi vyrovnané skóre 2:2 a pak dali domácím rozhodující úder. Nejprve Jason Kipnis zaznamenal homerun a další bod připsal doběhem po odpalu Jose Ramireze Jason Shaw.

Cleveland si pak zbytek střetnutí pohlídal. Torontu už nedovolil skórovat a pokud v Kanadě výsledek zopakuje, domů dorazí jako jistý účastník Světové série.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisty Clevelandu dělí výhra od postupu do Světové série

Hlavní zprávy

Nejčtenější články