Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Zdravotní trable zažehnal. Snad vyhraju zlato na olympiádě, sní De Grasse po dvouleté pauze

Pauza byla delší, než očekával, ale teď se chce po dvou letech Andre De Grasse opět zapřít do bloků při vrcholném závodě. Trojnásobný olympijský medailista z Ria de Janeiro měl problémy se stehenním svalem, dostal mononukleózu, a nyní je fit na comeback.

Kanadský sprinter Andre De Grasse
zdroj: ČTK/AP/ autor: Darryl Dyck

De Grasse byl před dvěma lety v Brazílii sprinterským "korunním princem" za světovým rekordmanem Usainem Boltem. Získal bronz na stovce, stříbro na dvojnásobné trati a bronz s kanadskou štafetou. Zranění stehenního svalu ho ale připravilo o start při Boltově rozlučce na MS 2017 a letos musel sezonu ukončit předčasně kvůli novému zranění stehna. Před tím měl v přípravě mononukleózu.

Třiadvacetiletý Kanaďan věří, že to všechno byly jen drobné komplikace na cestě k dalším vavřínům. "Ten poslední rok to bylo těžké, ale chci to prostě hodit za hlavu a soustředit se na příští rok. Moje rehabilitace jde opravdu velmi dobře, jsem napřed. V listopadu začnu trénovat, abych se připravil na mistrovství světa a Diamantovou ligu. Pravděpodobně zkusím nejdřív pár halových mítinků, abych se dostal do formy, a pak se připravím na venkovní sezonu," řekl v rozhovoru pro web MARCA Claro.

Ze světového šampionátu v Dauhá chce medaili. "Chci si překonat osobní rekord, pokusit se překonat kanadský rekord. Myslím, že to je v mých silách, potřebuju se jen vrátit do formy, ve které jsem byl v roce 2016. Jestli to dokážu, splním si všechny sny," přemítal sprinter s osobními maximy 9,91 na stovce a 19,80 na dvoustovce.

Další sny má spojené se závody pod pěti kruhy, které uvidí v roce 2020 Tokio. "Chci se pokusit zlepšit ty medaile. Získal jsem dva bronzy a stříbro, takže snad se mi povede transformace a vyhraju zlato. To je jediné, co mi z olympiády chybí," řekl.

Alespoň v osobním životě se mu letos dařilo, v červnu se stal otcem dcery Yuri. "Bylo to trošku těžké, nebyl jsem na to zvyklý, jsem poprvé otcem, ale je to zábava. Užívám si ji, pořád se směje a je pro mě skvělou motivací, abych se posouval kupředu, aby měla šanci mě jednou vidět na mistrovství světa nebo olympiádě. Na to se těším," dodal De Grasse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články