Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Venku neběhejte, vzkázal maratonec a uběhl 42 kilometrů na balkoně

O tom, že se sportovat dá, i když byste neměli kvůli koronavirové epidemii vycházet z bytu, přesvědčil svět Elisha Nochomovitz. Přiznal, že jeho recept na to, jak se udržet v kondici, je trochu bláznivý, ale bral to jako fyzickou i duševní výzvu na podporu zdravotníků, kteří s pandemií zápolí, a uběhl na sedm metrů dlouhém balkoně svého bytu maraton.

Na předměstí Toulouse na jihu Francie chtěl tenhle chlapík navázat na podobně nestadardní výkony, které se v době omezeného pohybu objevují po celém světě, a dokázat, že udržet se v kondici je možné i tak. Chtěl také zlepšit náladu všem. "Je to trochu šíléné, ale je to výzva a uvolní to náladu v našem domácím vězení," konstatoval s úsměvem.

Na svůj výkon potřeboval šest hodin a 48 minut. Bál se, že dupáním bude rušit sousedy, ale vytrval. "Sousedi nakonec měli pochopení," přiznal pro theguardian.com.

Francouzské úřady stále umožňují lidem chodit ven za účelem sportovat, běhat, ale musejí vyplnit formulář a odůvodnit, proč jdou ven. Přesto je počet běžců v ulicích francouzských měst stále poměrně vysoký, což boji proti viru nepomáhá.

"Pokud si každý myslí, že jeho se to netýká, a jde běhat ven, tak ničemu nepomůže. Tohle má být moje poselství, že je třeba zůstat doma," řekl amatérský běžec. "Musel jsem se ujistit, že dokážu ještě uběhnout těch dvaačtyřicet kilometrů."

Sám neměl přehled o tom, kolikrát balkon přeběhl. "Nepočítal jsem to a přemýšlel jsem přitom o mnoha věcech, co bude dál, když vidím, že svět se zastavil, sport, ekonomika, finance," řekl. "Z historie známe války mezi národy, ale tohle je něco, co je mimo nás, a lékaři a sestry jsou teď hrdiny každého dne," řekl běžec, jehož podporovala přítelkyně, která mu připravovala nápoje a výživu.

Zdroj
The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články