Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Špotáková už opět háže a zvažuje start na ME

Praha - Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková už se zotavila ze zlomeniny zánártní kůstky v noze a je opět v tréninku. Přesný plán sezony ještě nemá a kvůli zpoždění dokonce nevyloučila, že by jela na ME v Amsterdamu, kde původně závodit nechtěla.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Já, která jsem vždycky spoléhala na nohy a na rychlost, budu házet vrškem. Nakonec se i ze Špotákové stává vrhačka," podotkla s úsměvem. Uplynulých osm týdnů totiž nemohla běhat, tudíž házela pouze ze sedu či ze stoje a posilovala horní partie těla. "Ale má to docela sílu, letí to hezky," hodnotila se, když hodila tradičním oštěpem.

Každý den se její zranění lepší. "Není to ještě na nějaké velké běhání, ale už se chystám hodit si z popoběhnutí," uvedla. K tomu dojde na desetidenním soustředění v Debrecínu, kam odjede v neděli. A na jeho konci se rozhodne, kdy zahájí závodní sezonu. "Jestli vůbec přichází v úvahu závodit už na začátku června," uvedla.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK/AP autor: Lee Jin-man

To se totiž koná její oblíbený mítink Diamantové ligy v Římě (2. června). Potom přichází do úvahy Memoriál Josefa Odložila v Praze 6. června nebo mistrovství České republiky v Táboře 18. až 19. června. "Řím je hodně na hraně. V Debrecínu si změřím, kolik hážu, ale spíš půjde také o to, abych si v tom prvním závodu v přemíře snahy neublížila," přemítala Špotáková. "Rozhodnu se definitivně na začátku června," řekla.

Špotáková chce sílu v rukách skloubit s rozběhem. "Půjde to postupně, musím si na to zvyknout," uvedla oštěpařka, jíž po návratu ze soustředění ještě čeká kontrolní rentgen. "Je to kvůli psychice, abych skutečně věděla, že je všechno už v pořádku," vysvětlila.

Špotáková je v 34 letech natolik zkušená, aby situaci se zraněním v olympijské sezoně zvládla. Ví, že před útokem na třetí zlato z OH v řadě nepotřebuje moc závodit, že jí stačí čtyři testy formy. A jedním z nich může být nově i ME. "Tím, jak se příprava posunula, tak to je otevřené," prozradila. "Možná by nebylo špatné vyzkoušet si atmosféru velkého podniku. Dlouho jsem se na závody takhle netěšila," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková se po zranění vrací k přípravě na OH
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články