Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Špotáková ještě neodložila ortézu, závodit chce od června

Praha - Barbora Špotáková má stále ortézu na zlomené noze, dosud občas používá i berle. Rozhodně nezahájí sezonu na mítinku Diamantové ligy v Dauhá 6. května, ale pokud vše půjde dobře, mohla by začít závodit 2. června na svém oblíbeném mítinku prestižní série v Římě.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Její představa, že šest týdnů po zlomenině bude běhat a házet, byla mylná. "Byla to trochu naivní představa," uznala, že Dauhá stihnout nemohla. "Teď mě čeká sundávání ortézy a rehabilitace. Odsouvám závody a doufám, že začnu na začátku června," řekla.

Je to šest týdnů, co si dvojnásobná olympijská vítězka z Pekingu 2008 a Londýna 2012 zlomila zánártní kosti malíčku pravé nohy při tenisu na soustředění na Kanárských ostrovech. Po návratu absolvovala vyšetření a rozhodla se pro klasickou léčbu.

"Je to veliká těžkost vzhledem k sezoně, ale doufám, že k olympiádě ne. Že to spíš může přinést i nějaká pozitiva," poukázala čtyřiatřicetiletá atletka na možnost soustředit se nyní zejména na techniku odhodu. Hází ze sedu. "Nohu mám opřenou o bednu," popsala.

Léčbu neurychlí, musí být trpělivá. "A optimista," podotkla. "Musím bojovat, vždycky jsem se se vším vypořádala a ani teď to pro mě nebude snadné. Ale příští týden už bych mohla našlapovat a házet ze stoje," věřila.

Chystala se na soustředění do maďarského Debrecínu, kam měla odjet v těchto dnech. "To jsme také posunuli, abych tam mohla házet. Takže pojedeme v půlce května za dva týdny a věřím, že bych mohla odjet do Říma, kde to mám moc ráda," plánovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články