Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Ráda bych zaútočila na český rekord, přeje si Drahotová

Praha – Pražský půlmaraton slibuje velké běžecké zážitky. Letošní startovní pole je nejsilnější v historii, celkově se kolem Vltavy prožene dvanáct a půl tisíce závodníků. A mezi nimi bude o co nejlepší čas bojovat i sportovní univerzálka Anežka Drahotová, která se půlmaratonu zúčastní už počtvrté.

Sport
zdroj: ČT4

Přestože letos ambice nešponuje do přehnaných výšin, i ona si pokládá nemalé cíle. "Chtěla bych se přiblížit loňskému času a pokud možno ho vylepšit. Ráda bych zaútočila i na rekord české běžkyně," přeje si Drahotová.

"Jsem ráda, že mohu startovat z přední linie, v té rychlosti, co běžím já, už tolik běžců není. Lidi se tam nepletou, naopak jsem ráda, když můžu s někým běžet. Teď budu mít v závodě přímo svého vodiče," říká.

Na specifickou pražskou atmosféru se velmi těší. "Je hrozně hezké, když vám lidé fandí a když máte jméno s číslem, tak vykřikují vaše jméno. Musím říct, že mi to pomáhá," uvedla Drahotová. Městský terén ji nijak zvlášť nevadí. "Přece jen jsou kostky a asfalt tvrdší, než cesta někde v lese, ale po závodě většinou všechno bolí, takže to tak nevnímám."

Drahotová však není pouze běžkyní, osciluje i mezi cyklistikou a chůzí. Kombinace více sportů jí zatím vyhovuje. "Já to prolínám hlavně z tréninkového hlediska. Člověk toho natrénuje více a není to tak jednotvárné. Zatím si priority úplně neurčuju."

V další fázi sezony ji čeká hlavně chůze. Ale chtěla by se dostat i na MS v cyklistice. "Mám za sebou dva závody, nominovala jsem se na mistrovství světa v chůzi v Pekingu. Ráda bych se pokusila i o nominaci na MS v silniční cyklistice. Ale to uvidíme podle toho, jak dopadne mistrovství ČR," dodala Drahotová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články