Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Ogrodníková: Těším se, až tuhle krásnou sezonu zakončím v Ostravě

Nejlepší z nejlepších. Pro Nikolu Ogrodníkovou vrcholí snová sezona. Výrazně si vylepšila osobní rekord, téměř měsíc se může titulovat jako vicemistryně Evropy a o nadcházejícím víkendu vše završí na Kontinentálním poháru v Ostravě. Přímé přenosy nabídne v sobotu a v neděli ČT sport a web ctsport.cz.

Nikola Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Žiju letos v jednom velkém snu," potvrdila Ogrodníková v Tématu pro hosty.

Už v přípravě v Jihoafrické republice si hodila osobák přes 65 metrů. Celý rok ji zdobila výjimečná stabilita výkonů. Návdavkem za stříbro na evropském šampionátu přijde domácí bonbónek. "Těším se na to, že tuhle krásnou sezonu zakončím v Ostravě, kde můžu mít při sobě ty nejbližší lidi. Bude to pro mě speciální závod, protože sezonu zakončím s kamarády a rodinou," zdůraznila Ogrodníková.

Letos byla sezona S

Přerod vícebojařky v elitní světovou oštěpařku nebyl vůbec jednoduchý. "Docela dlouho mi trvalo, než se to všechno sešlo. Změnou trenérů jsem nabírala zkušenosti, víc jsem starala o své tělo. A spolupráce s Janem Železným, který je bůh v oštěpařském světě a předal mi také hodně zkušeností. Pak už je to na každém závodníkovi, jak si to přebere," popsala osmadvacetiletá atletka.

Je nám líto, video expirovalo.
Nikola Ogrodníková před Kontinentálním pohárem

"Hlava je 90 procent výkonů, ale člověk na tom musí být i fyzicky dobře," zdůraznila. Přenesla se přes zdravotní problémy a věci si urovnala. "Celé roky jsem věděla, co mám dělat, ale tělo nespolupracovalo."

Ty správné motivace

Správná motivace byla nadosah. Jejím partnerem je Vítězslav Veselý a zprvu jí hodně pomáhal s úpravami techniky. "Žít s partnerem, který už získal několik medailí, bylo pro mě motivující. Kolem sebe mám také spoustu kamarádů, kteří vozí medaile," podotkla.

Navíc v týmu u trenéra Rudolfa Černého má jednu potenciální obří konkurentku. Brzy se na ovály pravděpodobně vrátí Barbora Špotáková. "Budeme teď trochu větší rivalky než předtím. Pro mě bude také motivací porazit tak skvělou závodnici. Asi to nebude nic moc znamenat, ale pro moje ego by to byl hezký skalp," prohlásila s úsměvem Ogrodníková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články