Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Vítkovický stadion finišuje s přípravami na Kontinentální pohár

Městský stadion v Ostravě se mění kvůli víkendovému Kontinentálnímu poháru. Výkonný ředitel organizačního výboru Valter Boček chce mít stadion připravený do středeční 18. hodiny. Na hlavním stadionu se mimo jiné instalovala technika, která bude zajišťovat měření a zpracovávání výsledků.

Stadion, který každoročně hostí špičkový mítink Zlatá tretra, tentokrát bude upraven pro letošní vrcholnou světovou atletickou akci roku.

"Již tři roky akci připravujeme, poslední tři čtyři měsíce je to opravdu intenzivní příprava. Je to spousta hodin strávených na stadionu, spousta hodin v kanceláři, vyjednávání. Ten stadion se mění do podoby, která bude unikátní a bude vypadat velice pěkně," uvedl Boček.

Čtyři dny před začátkem závodů práce finišují. "Snažili jsme se, aby těchto pár dní bylo na doladění věcí, které je potřeba vyladit. Stadion se připravuje kontinuálně. Za sebe osobně chci, aby stadion byl nachystaný do středeční 18. hodiny," dodal Boček.

Je nám líto, video expirovalo.
Stadion v Ostravě je připraven na Kontinentální pohár v atletice

Atleti budou na stadion vstupovat takzvanou Bránou borců, která bude na startu stovky. Reprezentanti Evropy, Ameriky, Afriky a společného týmu Asie a Oceánie budou při představování míjet trofej pro vítězný tým Kontinentálního poháru.

Ta je vytvořena z křišťálových štafetových kolíků s originálními vzory, které si odnese každý člen vítězného týmu, a barevného středu pro vítěznou federaci. Má tvar atletického stadionu a symbolizuje týmovou sounáležitost.

Fanoušci budou moci atletické hvězdy včetně českých reprezentantů Nikoly Ogrodníkové, Jakuba Vadlejcha, Tomáše Staňka a Simony Vrzalové sledovat nejen při závodech, ale také na rozcvičovacím stadionu. Tam pro ně bude připravena malá tribuna.

Na rozcvičovacím stadionu bude také veškeré zázemí pro závodníky včetně posilovny a lékařského zabezpečení. Rozcvičující se atleti budou moci na velkoplošné obrazovce sledovat dění na hlavním stadionu a na dálku fandit týmovým kolegům.

Na přípravě a průběhu atletického Kontinentálního poháru se vedle 35 členů organizačního výboru podílí přes 150 dobrovolníků, více než 100 členů technické čety a přes sedm desítek rozhodčích. O atlety bude pečovat deset lékařů a 26 fyzioterapeutů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články