Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na šampionátu v Brně budou ze špičky chybět jen zranění atleti

Brno - Jen zranění atleti budou chybět na víkendovém domácím šampionátu v Brně, jinak se mistrovství republiky zúčastní kompletní česká špička, byť někdo vynechá své hlavní disciplíny. Závody budou další možností splnit limit na světový šampionát v Tegu, ale také poslední příležitostí zajistit si účast na ostravském mistrovství Evropy atletů do 23 let. Zdravotní trable překážkáře Petra Svobody se šlachou v chodidle nekončí, naopak je pravděpodobné, že letošní sezona je pro českého rekordmana ztracená. Zvolna se dávají dohromady běžci Jakub Holuša, který má zhmožděný nárt a kotník, a Lenka Masná, již trápí Achillova šlacha. Ostatní včetně největší hvězdy oštěpařky Barbory Špotákové budou v Brně testovat svou formu.

"Nějaké limity na MS by mohly padnout, i když to samozřejmě asi nebude super úroda. Bude také hodně záležet na počasí a větru," řekl šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák. Kritéria by mohli splnit oštěpař Jakub Vadlejch či tyčkař Michal Balner. Dosud má start v Tegu jistých 18 českých atletů. "Hlavně to je ale příležitost pro třiadvacítky, kterým o víkendu končí nominační období," upozornil Dvořák.

Své hlavní disciplíny vynechají Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová. "Není se čemu divit, pro ně nemá cenu běžet svoje tratě, raději dají přednost tréninku rychlosti," souhlasil s takovým krokem Dvořák. "V domácí konkurenci by to bylo zbytečné," uvedl.

Program šampionátu

Stadion Pod Palackého vrchem v Brně uvidí premiérový domácí šampionát pod umělým osvětlením. Sobotní program začíná hodem kladivem v 15:15 a končí štafetami až ve 21:55. Nedělní blok se bude konat od 13:00 do 16:15.

Česká rekordmanka na 400 metrů překážek Hejnová poběží stovku s překážkami, kde bude při své formě zdatnou soupeřkou Lucii Škrobákové. "Byly by to pro mě dva průměrné závody v nabité sezoně navíc," vysvětlovala absenci na "své" trati Hejnová, která na dlouhých překážkách nemá doma ještě ani jeden titul.

Tahákem bude start všech svěřenců světového rekordmana v hodu oštěpem Jana Železného - Petr Frydrycha, Vítězslava Veselého a Vadlejcha. Ve výškařském sektoru by se mohl kvalitním výkonem blýsknout Jaroslav Bába. "Dva týdny jsem teď víc trénoval. Když se potkám s technikou, tak bych mohl skočit přes 230 cm. Důležité je, že mi drží zdraví," liboval si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články