Na halové MS pojede devět českých atletů, tahounem je Maslák

Praha - Na halové mistrovství světa v Sopotech bylo nominováno devět českých atletů. Limity českého svazu i mezinárodní federace IAAF splnilo šest mužů a tři ženy. Hlavní hvězdou týmu je čtvrtkař Pavel Maslák, který během halové sezony vyrovnal český rekord na 400 metrů, zlepšil národní maximum na poloviční trati a zaběhl nejlepší evropský čas historie na 300 metrů. Halové MS v Sopotech se uskuteční 7. až 9. března a sledovat ho budete moci na programu ČT sport nebo na našem webu.

Evropský šampion z haly i pod širým nebem bude usilovat o svou první světovou medaili. Tu už má další člen výpravy Jakub Holuša, který předloni na halovém šampionátu v Istanbulu získal stříbro na osmistovce. Tentokrát se představí na trati 1 500 metrů, na které nedávno zaběhl český rekord.

Na minulém světovém šampionátu v hale startovalo 13 českých atletů včetně mužské štafety. Účast z Istanbulu si nezopakují výškař Jaroslav Bába, sprinterka Kateřina Čechová a překážkářka Lucie Škrobáková, kteří splnili jen limit IAAF stejně jako Iveta Mazáčová v běhu na 60 metrů. Tyčkař Michal Balner a Kristiina Mäki v závodu na 3 000 metrů zase vyhověli jen kritériu českého svazu.

Nominace:

Muži: Pavel Maslák (400 m), Jakub Holuša (1500 m), Martin Mazáč (60 m př.), Jan Kudlička (tyč), Ladislav Prášil, Tomáš Staněk (oba koule).

Ženy: Denisa Rosolová (400 m), Lenka Masná (800 m), Jiřina Svobodová (tyč).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články