Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Maslák v Gentu pokořil evropský rekord na 300 metrů

Gent (Belgie) - Nejrychlejší evropský čas historie na trati 300 metrů zaběhl na halovém mítinku v Gentu Pavel Maslák. Jeho čas 32,15 ho navíc zařadil i na čtvrté místo světových tabulek.

Pavel Maslák
zdroj: ČTK autor: Jasper Jacobs

Maslák vylepšil své dosavadní maximum z loňského startu v Gentu o 43 setin a druhého Poláka Karola Zalewského porazil jasně o 67 setin. Dvaadvacetiletý mistr Evropy v běhu na 400 metrů tak zatím předvádí v halové sezoně výborné výkony a drží si neporazitelnost. Naposledy vyrovnal ve Stockholmu vlastní český rekord na čtvrtce 45,66 sekundy.

"Běželo se mi jednoduše super. Měl jsem perfektního vodiče, rychlého Poláka Zalewského, který se specializuje na dvoustovku. Tak rychlý čas jsem každopádně nečekal. Věřil jsem si na 32,40, možná 32,30," uvedl spokojený Maslák.

Lépe než Maslák zvládly tuto trať v hale jen tři americké hvězdy - před osmi roky zaběhl Wallace Spearmon čas 31,88 a vyhrál před Kerronem Clementem a LaShawnem Merrittem (oba 31,94). Dosud nejrychlejším Evropanem byl Francouz Leslie Djhoné výkonem 32,47.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články