Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Ogrodníková se před MS snaží dostat do formy. V technice se hledám, říká

Na mistrovství světa do Budapešti brzy odcestuje oštěpařka Nikola Ogrodníková. Česká atletka bude závodit téměř po měsíční pauze způsobené zraněním.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nikola Ogrodníková finalizuje přípravu před MS

Nikola Ogrodníková naposledy závodila 20. července v Luzernu, pak ji téměř na tři týdny zabrzdilo zranění mezižeberních svalů. "Žebro se zaléčilo docela dobře, samozřejmě trošku mě to tam bolí pořád, ale není to nic, s čím bych nemohla na MS," podotkla česká oštěpařka.

Stejně jako v zimě, když se dostávala z boreliózy, i tentokrát musela česká jednička v tréninku improvizovat. K házení se vrátila minulý týden. "V technice se pořád hledám, není to to, na co jsem byla zvyklá, nehážu stabilně 64 ani 62 metrů, což je pro mne dost náročné si připustit v hlavě, že jsem někde jinde," přiznala.

I přes komplikace v přípravě trenér Železný věří, že by na šampionátu, který bude vysílat ČT sport a ČT sport Plus, mohl nějaký pokus uletět větší vzdálenost. "My jsme trénovat mohli a museli jsme omezit nějaké házení, takže to nebyl problém toho fyzického fondu. Já v tom nevidím žádný problém," míní oštěpařský rekordman. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články