Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Každé finále bude úspěchem. Na co se těším? Na tyčku, říká šéftrenér Sluka před MS

Už jen několik málo dní a začne světový atletický šampionát. V Budapešti se až na několik citelných výjimek představí velké atletické hvězdy a mezi nimi i třiadvacet českých atletů. Jaké jsou ambice výpravy a s čím by byl po mistrovství spokojený šéftrenér Pavel Sluka? Přímé přenosy z MS v atletice sledujte od soboty v přímých přenosech na ČT sport a ČT sport Plus.

Pavel Sluka
zdroj: ČTK / Deml Ondřej

Světový šampionát začíná v maďarské metropoli už tuto sobotu. V akci se postupně představí třiadvacet českých závodníků, přičemž hlavní pozornost spočívá na trojlístku Jakub Vadlejch (který jako jediný obhajuje medaili), Tomáš Staněk a Amálie Švábíková. Právě tito tři by měli na mistrovství postoupit do finále a, především v případě Vadlejcha, bojovat i o cenný kov.

Celou výpravu z pozice šéftrenéra stejně jako na minulém šampionátu v Eugene povede Pavel Sluka. Co řeší v posledních dnech před odjezdem? Hlavně zdraví celé výpravy, kde se například Nikola Ogrodníková stále pere s následky zranění. "Celý tým je ale zdravotně v pořádku, budeme řešit jen drobné zdravotní problémy," říká Sluka.

Sám sekunduje prognózám a hlavní české ambice směřuje do vrhačských disciplín. "Na ně česká atletika vždy spoléhala, nejinak tomu bude v Budapešti. Naše nejsilnější dvojka je Vadlejch, Staněk. Očekáváme, že nám udělají radost a budou na předních příčkách," věří domácím atletickým stálicím, vždyť Vadlejch startoval na MS poprvé již v roce 2011.

Od Vadlejcha, který ve světové konkurenci před rokem vybojoval bronz, se čeká nejvíce. "Mistrovství světa je nicméně tak těžká soutěž s velkou konkurencí, že každé finálové umístění bude úspěchem," dodává Sluka s tím, že ambici dostat se do finálového výběru může mít také mixová štafeta, která se skvěle předvedla na nedávném MS družstev.

Hodně se díky letošním výkonům čeká také od Amálie Švábíkové. "V halové sezoně našlápla do světové špičky a mám zprávy, že má solidní formu," láká Sluka na dění v tyčkařském sektoru, ke kterému má sám coby bývalý závodník stále hodně blízko. 

"Armand Duplantis vytváří famózní výkony a možná se dá očekávat další atak světového rekordu," těší se. "Ale samozřejmě hlavně budu sledovat českou výpravu," dodává s úsměvem český šéftrenér, který je ve své funkci od podzimu 2021. Jak se české výpravě na MS v Budapešti povede, můžete sledovat od soboty v přímých přenosech na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články