Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý nebude startovat na MS. Bronzového olympijského medailistu vyřadily průdušky

Oštěpař Vítězslav Veselý se kvůli nemoci nezúčastní atletického mistrovství světa v Eugene. Bronzového olympijského medailistu z Tokia a světového šampiona z roku 2013 trápí zánět průdušek. Devětatřicetiletý závodník přišel o start na MS už před třemi roky v Dauhá, kde chyběl kvůli zranění odhodové ruky. V oštěpařské soutěži se představí jen Jakub Vadlejch, stříbrný olympionik z Tokia. Kvalifikace je na programu v noci na pátek.

Podle šéflékařky české reprezentace Karolíny Velebové nedoléčil Veselý respirační onemocnění z mistrovství republiky v Hodoníně, kde před necelým měsícem poprvé v sezoně přehodil 80 metrů a díky výkonu 85,97 porazil letošní domácí jedničku Vadlejcha.

"Trápí ho silná bronchitida, a i přes veškerou péči není schopen podat maximální výkon. Ihned po návratu má v plánu podstoupit podrobné pneumologické vyšetření a zahájení adekvátní léčby," uvedla Velebová na webu atletického svazu.

Před cestou do Eugene se podle ní Veselý cítil dobře. "V průběhu letu do Spojených států se pravděpodobně nachladil z klimatizace, a to okamžitě zhoršilo jeho zdravotní stav. Již druhý den po příletu měl horečky. Testy na covid měl ovšem negativní a také hodnoty zánětlivých parametrů byly nízké," řekla Velebová.

Po dlouhém zvažování se Veselý rozhodl start v Eugene vzdát a vrátit se domů, aby se uzdravil před srpnovým mistrovstvím Evropy v Mnichově. "Po příletu na tréninkový kemp jsem se necítil dobře. Věřil jsem, že se mi podaří směrem k samotné soutěži dát do kupy, ale to se bohužel nestalo," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články