Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bolt věří, že by mohl běžet dvoustovku pod 19 sekund

Londýn - Jamajský sprinter Usain Bolt je vysoce sebekritický, ale i velmi optimistický. Zatímco po posledním závodě, při kterém v Londýně zaběhl nejlepší letošní světový výkon 9,85, si sám sobě nadával za špatný start, druhým dechem říká, že by v Moskvě rád zaútočil na své světové rekordy na stometrové i dvousetmetrové trati. Před srpnovým světovým šampionátem šestadvacetiletý atlet prozradil, že na dvoustovce by si přál pokořit dokonce hranici 19 sekund.

Šestinásobný olympijský vítěz Bolt oba světové rekordy stanovil na mistrovství světa v Berlíně před čtyřmi lety. Stovku zaběhl za 9,58, dvojnásobný úsek pak prolétl v čase 19,19.

Sprinterský fenomén letos zatím zaběhl stovku nejlépe za 9,85. Ale k ideálu to mělo podle něj daleko – zvláště kritizoval rozvláčný start. "Jestli takhle vyběhnu z bloků na mistrovství světa, tak se s titulem můžu rozloučit," prohlásil po doběhu v Londýně.

Půjde-li však všechno hladce, věří si v Moskvě na rekordní čas. "Samozřejmě. Vyžadovalo by to technicky dokonale provedený závod a vhodné počasí, ale koncentruji se hlavně na svou kondici a podle té bych to měl být schopný dokázat," cituje Bolta server SkySports.

Zlata až do Ria

Jeho hlavní ambicí je však zlepšit čas na 200 metrech. "Ten rekord bych hrozně moc rád jednou znovu zlomil. Chtěl bych zkusit, zda je možné dostat ho pod 19 vteřin, to by bylo něco výjimečného. Ještě jsem neskončil, mým cílem je získávat zlata až do olympiády v roce 2016," řekl.

V Moskvě bude obhajovat na dvousetmetrové trati zlatou medaili z Tegu, kde byl však na sto metrech kvůli pokaženému startu ve finále diskvalifikován. "Už na to nemyslím. Tenkrát to bylo velké zklamání, protože při dobrém startu bych měl na zlato. Ale už je to za mnou, poučil jsem se a zapomněl na to. Teď se soustředím jen na Moskvu," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články