Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sedmiboj chudne – po Černovové nedbude na MS ani Ennisová-Hillová

Londýn - Olympijská vítězka v sedmiboji Jessica Ennisová-Hillová kvůli zranění Achillovy šlachy nebude startovat na světovém šampionátu v Moskvě. Soutěž všestranných atletek tak přišla již o druhou favoritku, protože chybět bude i domácí obhájkyně titulu z Tegu Taťjana Černovová.

Sedmadvacetiletá Ennisová-Hillová dlouho odkládala vstup do sezony a přes bolesti věřila, že mistrovství v Lužnikách stihne. "Doteď jsem se soustředila hlavně na to, abych mohla trénovat, zvládala bolest a dostala se do Moskvy. Ale přišel čas zaměřit se na léčení," uvedla v prohlášení.

Mistryně světa z Berlína z roku 2009 a stříbrná medailistka z posledního šampionátu v Tegu se dostala k závodění minulý týden na mítinku Diamantové ligy, téměř rok po domácím olympijském triumfu. "Jsem ráda, že jsem mohla soutěžit, dalo mi to jasný obrázek o tom, jak jsem na tom s bolestí i formou," řekla.

"Jsem deprimovaná - a to je ještě vlastně slabé označení. Každý sportovec nerad přijde o možnost startovat na velkých šampionátech. Ty se přece jenom nekonají tak často," přiznala rodačka ze Sheffieldu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články