Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mílařka Mäki jen pár měsíců po porodu splnila svazový limit pro olympiádu

Mílařka Kristiina Mäki, která na začátku ledna porodila syna Kaapa, se přiblížila účasti na olympijských hrách v Tokiu. V neděli v Poznani skončila v závodě na 1500 metrů druhá v čase 4:10,17, kterým splnila limit Českého atletického svazu. Ten by jí stačil, pokud by se kvalifikovala na základě světového žebříčku. Tam zatím figuruje na postupové pozici.

Mílařka Kristiina Mäki
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Devětadvacetileté běžkyni, jejímž životním partnerem je elitní český mílař Filip Sasínek, pomáhají v žebříčku výkony z roku 2019 a halové sezony 2020. Po porodu běžela od začátku června tři patnáctistovky a ta nedělní byla nejrychlejší.

Dostala se o 83 setin pod svazový limit. Ostrý limit mezinárodní federace je 4:04,20. Zatím ho splnilo 29 závodnic. V olympijském závodě na 1500 metrů by mělo startovat 45 běžkyň. Mäki je v redukovaném žebříčku jako nejlepší Češka na 36. místě.

Nejlepší letošní český výkon v Poznani předvedla tyčkařka Romana Maláčová, která skončila se 446 centimetry také druhá. Dostala se o centimetr nad svazový olympijský limit, ten světový má hodnotu 470 centimetrů. Také Maláčová je v průběžném olympijském žebříčku na postupové pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články