Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Mäki čeká dítě se Sasínkem a přeruší kariéru. Olympiáda ale není nereálná, hlásí

Neplánovaná, ale radostná událost pro Kristinu Mäki. Nejlepší česká mílařka je těhotná a dočasně končí s atletikou. S partnerem Filipem Sasínkem, rovněž elitním běžcem, očekávají narození potomka v lednu.

Mílařka Kristiina Mäki
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Dítě podle osmadvacetileté národní rekordmanky na tři i pět kilometrů plánované nebylo. "Je to pro mě velké překvapení. Ale jsem moc ráda, že to vyšlo na sezonu, kdy závodění je omezené, ranking pro olympiádu je zmrazený a těžko se hledá motivace," řekla pro sport.cz rodačka z Finska, která bude v příštím týdnu kapitánkou štafetového týmu při pražském dílu série běžeckých závodů Runway Run. Druhý tým povede Diana Mezuliáníková.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Runway Run v Praze se poměří týmy Mezuliáníkové a Mäki

K závodění se chce po mateřské pauze vrátit. Není podle ní nereálné stihnout sedm měsíců po porodu již olympijské hry v Tokiu, které byly kvůli koronaviru přeloženy o rok na příští léto.

"Věřím, že se to dá stihnout. Dělala jsem si průzkum mezi atletkami, za jak dlouho se vrátily, a pár příkladů našla. Myslím, že nebude těžké se vrátit fyzicky. Spíš skloubit, že nás bude o jednoho víc. Jsme atleti, můžeme se v tréninku střídat. Ale možná si to maluju moc pozitivně," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články